PSALMIT

33/38 RAAMATTU

1776 BIBLIA

   

93 Psalmi

93 PsalmiJumalan valtakunta on vahva.

Kristuksen valtakunnan arvo.


II. Sen vihollisten kiukku, ja evankeliumin voima sitä vastaan.1. Herra on kuningas. Hän on pukenut itsensä korkeudella. Herra on pukeutunut, vyöttäytynyt voimaan. Niin pysyy maanpiiri lujana, se ei horju.

1. Herra on kuningas*: hän on pukenut yllensä suuren kunnian: Herra on pukenut ja vyöttänyt itsensä väkevyydellä, ja on vahvistanut maan piirin, ettei sen pidä liikkuman.Ps. 2:6 Minä olen asettanut kuninkaani Siioniin, pyhälle vuorelleni.

Ps 2:6. Mutta minä asetin kuninkaani Zioniin, pyhälle vuorelleni.

Ps. 96:10 Sanokaa pakanain seassa: Herra on kuningas. Niin pysyy maanpiiri lujana, se ei horju. Hän tuomitsee kansat oikeuden mukaan.

Ps 96:10. Sanokaat pakanain seassa: Herra on kuningas, joka maan piirin on vahvistanut, ettei se liiku*, ja tuomitsee kansan oikeudella.

Ps. 97:1 Herra on kuningas! Riemuitkoon maa; iloitkoot saaret, niin monta kuin niitä on.

Ps 97:1. Herra on kuningas*, siitä maa iloitkaan: olkoon saaret riemuiset, niin monta kuin heitä on.

Ps. 99:1 Herra on kuningas, vaviskoot kansat - hän, jonka valtaistuinta kerubit kannattavat - huojukoon maa.

Ps 99:1. Herra on Kuningas, kansat kiukuitsevat: hän istuu Kerubimin päällä*, sen tähden liikkuu maailma.


Jes 52:7. O kuinka suloiset ovat evankeliumin saarnaajain jalat vuorilla, jotka rauhaa julistavat, jotka hyvää saarnaavat*, autuuden ilmoittavat, jotka Zionille sanovat: sinun Jumalas on kuningas.2. Sinun valtaistuimesi on vahva aikojen alusta, hamasta iankaikkisuudesta olet sinä.

2. Siitä ajasta pysyy sinun istuimes vahvana: sinä olet ijankaikkinen.Jes. 44:6 Näin sanoo Herra, Israelin kuningas, ja sen lunastaja, Herra Sebaot: Minä olen ensimmäinen, ja minä olen viimeinen, ja paitsi minua ei ole yhtäkään Jumalaa.
3. Vesivirrat nostavat, Herra, vesivirrat nostavat pauhinansa, niin, vesivirrat nostavat kuohunsa.

3. Herra, vesikosket paisuvat, vesikosket paisuttavat pauhinansa, vesikosket paisuttavat aaltonsa.Ps. 46:4 vaikka sen vedet pauhaisivat ja kuohuisivat ja vuoret vapisisivat sen raivosta. Sela.

Ps 46:4. Vaikka vielä meri pauhais ja lainehtis*, niin että siitä pauhinasta mäet kukistuisivat, Sela!

Jes. 17:12 Voi paljojen kansojen pauhua - ne pauhaavat, niinkuin meri pauhaa, ja kansakuntien kohinaa - ne kohisevat, niinkuin valtavat vedet kohisevat!
4. Mutta yli suurten, voimallisten vetten pauhinan, yli meren kuohujen on Herra korkeudessa voimallinen.

4. Aallot meressä ovat suuret ja pauhaavat hirmuisesti*; mutta Herra on vielä väkevämpi korkeudessa.Ps. 65:8 sinä, joka asetat merten pauhinan ja niiden aaltojen pauhinan ja kansojen metelin,


Ps. 89:10 Sinä hallitset meren raivon; kun sen aallot kohoavat, sinä ne asetat.


 

Jes 17:12. Voi sitä peräti paljoa kansaa, se on pauhaava niin kuin meri; ja kansan hyminä on kohiseva, niin kuin iso vesi pauhaa.

 

Jes 17:13. Tosin niin kuin iso vesi pauhaa, niin on kansa karkaava, mutta hän on kurittava heitä, ja heidän pitää kauvas pakeneman, ja vainoa kärsimän, niin kuin tomulle tapahtuu vuorella tuulelta, ja niin kuin ympyriäiselle* tapahtuu tuulispäältä.

Ilm. 17:15 Ja hän sanoi minulle: Vedet, jotka sinä näit, tuolla, missä portto istuu, ovat kansoja ja väkijoukkoja ja kansanheimoja ja kieliä.

Ilm K 17:15. Ja hän sanoi minulle: vedet, jotkas näit, kussa portto istuu, ovat kansat ja joukot, ja pakanat ja kielet.5. Sinun todistuksesi ovat aivan vahvat, pyhyys on sinun huoneellesi arvollinen, Herra, hamaan aikojen loppuun.

5. Sinun todistukses ovat aivan lujat*: pyhyys on sinun huonees kaunistus, Herra, ijankaikkisesti.Ps. 19:8 Herran laki on täydellinen; se virvoittaa sielun. Herran todistus on vahva, se tekee tyhmästä viisaan.

Joh 17:17. Pyhitä heitä totuudessas! Sinun puhees on totuus.