PSALMIT

33/38 RAAMATTU

1776 BIBLIA

   

3 Psalmi

3 PsalmiTurvallinen rukous vihollisen ahdistaessa.

David valittaa vihollistensa paljoutta.


II. Rohkaisee itsiänsä uskalluksella


Jumalaan.


II. Rukoilee edespäin armoa. Tämä Psalmi on myös maalaus Kristuksen kärsimisestä.1. Daavidin virsi, hänen paetessaan poikaansa Absalomia.

1. Davidin Psalmi, kuin hän pakeni poikaansa Absalomia.2 Sam. 15:13 Niin tultiin Daavidin luo ja ilmoitettiin: Israelin miesten sydämet ovat kääntyneet Absalomin puolelle.


 

2 Sam 15:14. Ja David sanoi kaikille palvelioillensa, jotka hänen kanssansa Jerusalemissa olivat*: nouskaamme ja paetkaamme, sillä muutoin ei pääse yksikään meistä Absalomin edestä! rientäkäät menemään, ettei hän äkisti karkaisi meidän päällemme, ja ottaisi meitä kiinni, ja vahingoitsisi meitä ja löisi kaupunkia miekalla.2. Herra, kuinka paljon minulla on vihollisia, paljon niitä, jotka nousevat minua vastaan!.

2. Voi Herra! kuinka monta on minulla vihollista, ja niin usiat karkaavat minua vastaan.Ps. 38:20 Mutta minun viholliseni elävät ja ovat väkevät, ja paljon on niitä, jotka minua syyttä vihaavat,

Ps 38:20. Mutta minun viholliseni elävät ja ovat väkevät: ne ovat suuret, jotka minua syyttömästi vihaavat.


Ps 38:21. Ja ne, jotka minulle maksavat pahalla hyvän, asettavat heitänsä minua vastaan*, että minä hyvää noudatan.

Ps. 56:3 Joka päivä minun vihamieheni minua polkevat; sillä paljon on niitä, jotka ylpeästi sotivat minua vastaan.

Ps 56:3. Minun kadehtiani tahtovat joka päivä minua niellä ylös; sillä moni sotii ylpiästi minua vastaan.3. Monet sanovat minusta: Ei ole hänellä pelastusta Jumalassa. Sela.

3. Moni puhuu minun sielustani: ei ole hänellä apua* Jumalan tykönä, Sela!2 Sam. 16:7 Ja kiroillessaan häntä Siimei sanoi näin: Pois, pois, sinä murhamies, sinä kelvoton!

2 Sam 16:7. Ja Simei sanoi näin kiroillessansa häntä: ulos, ulos tänne, sinä verikoira, sinä Belialin mies!


2 Sam 16:8. Herra on maksanut sinulle kaiken Saulin huoneen veren, ettäs olet tullut hänen siaansa kuninkaaksi. Ja Herra on antanut valtakunnan pojalles Absalomille: ja katso, nyt sinä olet sinun pahuudessas, sillä sinä olet verikoira.4. Mutta sinä, Herra, olet minun kilpeni, sinä olet minun kunniani, sinä kohotat minun pääni.

4. Mutta sinä, Herra, olet minun kilpeni, joka minun kunniaan saatat, ja minun pääni kohennat.1 Moos. 15:1 Näiden tapausten jälkeen tuli Abramille näyssä tämä Herran sana: Älä pelkää, Abram! Minä olen sinun kilpesi; sinun palkkasi on oleva sangen suuri.

 

Ps. 5:13 Sillä sinä, Herra, siunaat vanhurskasta, sinä suojaat häntä armollasi niinkuin kilvellä.


Ps. 18:2 Hän sanoi: Sydämestäni minä rakastan sinua, Herra, minun voimani,

Ps 18:*

Ps. 84:12 Sillä Herra Jumala on aurinko ja kilpi; Herra antaa armon ja kunnian, ei hän kiellä hyvää niiltä, jotka nuhteettomasti vaeltavat.
5. Ääneeni minä huudan Herraa, ja hän vastaa minulle pyhältä vuoreltansa. Sela.

5. Äänelläni minä huudan Herraa; ja hän kuulee minua pyhästä vuorestansa*, Sela!Ps. 121:1 Matkalaulu. Minä nostan silmäni vuoria kohti: mistä tulee minulle apu?

Ps 121:1. Minä nostan silmäni mäkiin päin*, joista minulle apu tulee.6. Minä käyn levolle ja nukun; minä herään, sillä Herra minua tukee.

6. Minä makaan ja nukun: minä herään myös; sillä Herra tukee minua.Ps. 4:9 Rauhassa minä käyn levolle ja nukun, sillä sinä, Herra, yksin annat minun turvassa asua.

Ps 4:9. Minä makaan ja lepään juuri rauhassa; sillä sinä Herra yksinäs autat minua turvassa asumaan.7. En pelkää kymmentuhantista joukkoa, joka asettuu yltympäri minua vastaan.

7. En minä pelkää kymmentätuhatta kansoista, jotka minua piirittävät.Ps. 27:3 Vaikka sotajoukko asettuisi minua vastaan, ei minun sydämeni pelkäisi; vaikka sota nousisi minua vastaan, siinäkin minä olisin turvassa.

Ps 27:3. Ja vaikka sotaväki saartais minua, niin ei sydämeni sen tähden pelkäisi*; ja jos sota nousis minua vastaan, minä turvaan sittekin häneen.8. Nouse, Herra, pelasta minut, minun Jumalani! Sillä sinä lyöt poskelle kaikkia minun vihollisiani, sinä murskaat jumalattomain hampaat.

8. Nouse, Herra, ja auta minua, minun Jumalani! sillä sinä lyöt kaikkia minun vihollisiani poskelle: sinä murennat jumalattomain hampaat.Ps. 58:7 Jumala, särje hampaat heidän suustansa, Herra, murra nuorten jalopeurain raateluhampaat.

Ps 58:7. Jumala, särje heidän hampaansa* heidän suuhunsa: murenna, Herra, nuorten jalopeurain syömähampaat.9. Herrassa on pelastus; sinun siunauksesi tulkoon sinun kansallesi. Sela.

9. Herran tykönä apu löydetään*: sinun kansas päällä on sinun siunaukses, Sela!Ps. 62:8 Jumalassa on minun apuni ja kunniani. Minun väkevyyteni kallio, minun turvani on Jumala.


Jes. 43:11 Minä, minä olen Herra, eikä ole muuta pelastajaa, kuin minä.

Jes 43:11. Minä, minä olen Herra, ja paitsi minua ei ole yhtään vapahtajaa.

Jer. 3:23 Totisesti, petosta on, mitä kukkuloilta kuuluu, pauhina vuorilla. Totisesti, Herrassa, meidän Jumalassamme, on Israelin pelastus.


Ilm. 7:10 ja he huusivat suurella äänellä sanoen: Pelastus tulee meidän Jumalaltamme, joka valtaistuimella istuu, ja Karitsalta.