PSALMIT

33/38 RAAMATTU

1776 BIBLIA

   

149 Psalmi

149 PsalmiIsraelin voittolaulu.

Seurakunnan tulee kiittää Jumalaa hänen hyvyytensä edestä;


II. Erinomattain voiton edestä hengellisten vihollisten ylitse.1. Halleluja! Veisatkaa Herralle uusi virsi: ylistysvirsi hänelle hurskasten seurakunnassa.

Halleluja! 1. Veisatkaat Herralle uusi veisu*: pyhäin seurakunnan pitää häntä kiittämän.Ps. 96:1 Veisatkaa Herralle uusi virsi, veisatkaa Herralle, kaikki maa.

Ps 96:1. Veisatkaat Herralle uusi veisu: veisatkaat Herralle, kaikki maa!2. Iloitkoon Israel tekijästänsä, Siionin lapset riemuitkoot kuninkaastaan.

2. Iloitkaan Israel tekiässänsä: Zionin lapset riemuitkaan Kuninkaastansa.Ps. 100:3. Tietäkää, että Herra on Jumala. Hän on meidät tehnyt, ja hänen me olemme, hänen kansansa ja hänen laitumensa lampaat.

Ps 100:3. Tietäkäät, että Herra on Jumala: hänpä meidän teki, ja emme itse meitämme, kansaksensa ja laitumensa lampaiksi.3. Ylistäkööt he karkeloiden hänen nimeänsä, soittakoot hänelle kiitosta vaskirummuilla ja kanteleilla.

3. Heidän pitää tanssissa hänen nimeänsä kiittämän*: harpuilla ja kanteleilla pitää heidän soittaman.2 Moos. 15:20 Ja naisprofeetta Mirjam, Aaronin sisar, otti vaskirummun käteensä, ja kaikki naiset seurasivat häntä vaskirumpuja lyöden ja karkeloiden.

2 Mos 15:20. Ja MirJam prophetissa, Aaronin sisar, otti kanteleen käteensä, ja kaikki vaimot seurasivat häntä kanteleilla ja hypyllä.

2 Sam. 6:14 Ja Daavid hyppi kaikin voimin Herran edessä, ja Daavid oli puettu pellavakasukkaan.

2 Sam 6:14. Ja David hyppäsi kaikella voimalla Herran edessä* ja hän oli vaatetettu liinaisella päällisvaatteella.

Ps. 68:26 Laulajat käyvät edellä, kanteleensoittajat jäljessä, keskellä nuoret naiset vaskirumpuja lyöden.

Ps 68:26. Laulajat käyvät edellä, ja sitte leikarit piikain seassa, jotka kanteleita soittavat.

Ps. 81:3. Virittäkää kiitosvirsi, lyökää vaskirumpuja, soittakaa suloisesti kanteleita ynnä harppuja.

Ps 81:3. Ottakaat psalmit ja tuokaat kanteleet, iloiset harput ja psaltari.


Ps 81:4. Soittakaat pasunilla uudessa kuussa, meidän lehtimajamme juhlapäivänä.

Ps. 87:7 Veisaten, karkeloiden sanotaan: Kaikki minun lähteeni ovat sinussa.

Ps 87:7. Ja veisaajat niin kuin tanssissa, kaikki minun lähteeni sinussa.4. Sillä Herra on mielistynyt kansaansa, hän kaunistaa nöyrät pelastuksella.

4. Sillä Herra rakastaa kansaansa: hän kunnioittaa nöyriä autuudella.

5. Iloitkoot hurskaat, veisaten hänen kunniaansa, riemuitkoot he vuoteissansa.

5. Pyhäin pitää iloitseman kunnialla, ja kiittämän vuoteissansa.Ps. 32:11 Iloitkaa Herrassa ja riemuitkaa, te vanhurskaat, ja veisatkaa ilovirsiä, kaikki te oikeamieliset.
6. Jumalan ylistys on heidän suussansa, ja heidän kädessään kaksiteräinen miekka,

6. Heidän suussansa pitää Jumalan ylistys oleman, ja kaksiteräiset miekat* heidän käsissänsä,Ef. 6:17 ja ottakaa vastaan pelastuksen kypäri ja Hengen miekka, joka on Jumalan sana.

Eph 6:17. Ja ottakaat päähänne autuuden rautalakki*, ja hengen miekka, joka on Jumalan sana,

Hebr. 4:12 Sillä Jumalan sana on elävä ja voimallinen ja terävämpi kuin mikään kaksiteräinen miekka ja tunkee lävitse, kunnes se erottaa sielun ja hengen, nivelet sekä ytimet, ja on sydämen ajatusten ja aivoitusten tuomitsija;

Hebr 4:12. Sillä Jumalan sana on elävä ja voimallinen, ja terävämpi kuin joku kaksiteräinen miekka*, ja tunkee lävitse, siihen asti kuin se sielun ja hengen eroittaa, ja jäsenet ja ytimet, ja on ajatusten ja sydämen aivoitusten tuomari,


Ilm K 1:16. Ja seitsemän tähteä oli hänen oikiassa kädessänsä*, ja hänen suustansa kävi ulos kaksiteräinen terävä miekka, ja hänen kasvonsa, niin kuin aurinko paistaa voimassansa.7. että he kostaisivat pakanoille, kurittaisivat kansakuntia,

7. Kostamaan pakanoille, ja rankaisemaan kansoja,Miika 4:13 Nouse ja pui, tytär Siion, sillä minä annan sinulle rautasarvet ja vaskisorkat minä sinulle annan, ja sinä survot murskaksi monet kansat. Ja minä vihin Herralle, tuhon omaksi, heidän väärän voittonsa, kaiken maan Herralle heidän rikkautensa.
8. panisivat kahleisiin heidän kuninkaansa ja jalkarautoihin heidän ylhäisensä.

8. Heidän kuninkaitansa sitomaan* kahleisiin, ja heidän jaloimpiansa rautakahleisiin,
Matt 18:18. Totisesti sanon minä teille: kaikki, mitä te maan päällä sidotte, pitää myös oleman sidotut taivaassa: ja kaikki, mitä te päästätte maan päällä, pitää myös oleman päästetyt taivaassa.


Jes 41:15. Katso, minä olen sinun tehnyt uudeksi teräväksi rautaiseksi varstaksi, että sinä tapat vuoria, ja muserrat ne, ja teet kukkulat niin kuin akanaksi.


Miik 4:13. Sen tähden nouse ja tapa riihtä sinä Zionin tytär; sillä minä tahdon sinulle tehdä rautaiset sarvet ja vaskiset kynnet, ettäs paljon kansaa runtelet. Niin minä tahdon myös heidän tavaransa alttiiksi antaa Herralle, ja heidän hyvyytensä kaiken maailman hallitsialle.9. ja täyttäisivät heissä tuomion, joka on kirjoitettu. Tämä on kaikkien hänen hurskaittensa kunnia. Halleluja!.

9. Ja tekemään heille kirjoitetun oikeuden: tämä kunnia pitää kaikille hänen pyhillensä oleman, Halleluja!5 Moos. 32:41 kun minun käteni ryhtyy tuomiota pitämään, niin minä kostan vastustajilleni ja maksan vihamiehilleni. Minä annan nuolteni juopua verestä -