PSALMIT

33/38 RAAMATTU

1776 BIBLIA

   

127 Psalmi

127 PsalmiJumalan siunaus yksin tuottaa menestyksen.

Opetus I. Kuinka kaikki työnteko kussakin säädyssä, ilman Herran siunausta, on turha.


II. Että lapset ovat Herran lahja.
Salomon veisu korkeimmassa Kuorissa.

1. Matkalaulu; Salomon virsi. Jos Herra ei huonetta rakenna, niin sen rakentajat turhaan vaivaa näkevät. Jos Herra ei kaupunkia varjele, niin turhaan vartija valvoo.

1. Jos ei Herra huonetta rakenna, niin hukkaan työtä tekevät, jotka sitä rakentavat: jos ei Herra kaupunkia varjele, niin vartiat hukkaan valvovat.Ps. 121:3. Hän ei salli sinun jalkasi horjua, sinun varjelijasi ei torku.

Ps 121:3. Ei hän salli jalkas horjua; eikä se torku, joka sinua kätkee.

1Kor. 3:7 Niin ei siis istuttaja ole mitään, eikä kastelijakaan, vaan Jumala, joka kasvun antaa.
2. Turhaan te nousette varhain ja myöhään menette levolle ja syötte leipänne murheella: yhtä hyvin hän antaa ystävilleen heidän nukkuessansa.

2. Se on turha, että te varhain nousette ja hiljain maata menette, ja syötte leipänne surulla*; sillä hän antaa ystävillensä heidän maatessansa. 

Job 20:18. Hän tekee työtä, ja ei saa nautita, ja hänen kalunsa pitää toisen saaman, niin ettei hänellä pidä niistä iloa oleman.


Ps 61:6. Sillä sinä, Jumala, kuulet minun lupaukseni, ja annat perinnön niille, jotka sinun nimeäs pelkäävät.

Sananl. 10:22 Herran siunaus rikkaaksi tekee, ei oma vaiva siihen mitään lisää.
3. Katso, lapset ovat Herran lahja, ja kohdun hedelmä on anti.

3. Katso, lapset ovat Herran lahja, ja kohdun hedelmä on anto.1 Moos. 33:5 Ja hän nosti silmänsä ja näki vaimot ja lapset ja kysyi: Keitä ovat nämä, jotka ovat sinun seurassasi? Hän vastasi: Ne ovat minun lapseni, jotka Jumala on palvelijallesi lahjoittanut.

1 Mos 30:1. Koska Rakel näki, ettei hän synnyttänyt Jakobille, kadehti hän sisartansa, ja sanoi Jakobille: anna minun lapsia, eli minä kuolen.

1 Moos. 48:9 Joosef vastasi isälleen: Ne ovat minun poikani, jotka Jumala on minulle täällä antanut. Hän sanoi: Tuo heidät minun luokseni siunatakseni heidät.

1 Mos 30:2. Jakob vihastui kovin Rakelin päälle, ja sanoi: olenko minä Jumalan siassa, joka on sinulta kieltänyt kohdun hedelmän?


Ps 113:9. Joka hedelmättömät saattaa huoneesen asumaan, että hän riemuiseksi lasten äidiksi* tulee. Halleluja!4. Niinkuin nuolet sankarin kädessä, niin ovat nuoruudessa synnytetyt pojat.

4. Kuin nuolet väkevän kädessä, niin ovat nuorukaiset.

5. Onnellinen se mies, jonka viini on niitä täynnä! Eivät he joudu häpeään, kun portissa puhuttelevat vihamiehiänsä.

5. Autuas on se, jonka viini on niitä täynnänsä: ei ne häväistä, kuin heillä vihollistensa kanssa portissa tekemistä on.