PSALMIT

33/38 RAAMATTU

1776 BIBLIA

   

6 Psalmi

6 PsalmiAhdistetun rukous. Katumuspsalmi.

David rukoilee ahdistuksen ja omantunnon vaivan alla armolievitystä.


II. Vakuuttaa itsiänsä rukouksen kuulemisesta, ja kerskaa vihollisiansa vastaan.1. Veisuunjohtajalle; kielisoittimilla; matalassa äänialassa; Daavidin virsi.

1. Davidin Psalmi, edellä veisaajalle, kahdeksalla kielellä.1 Aik. 15:21 Mattitjan, Elifelehun, Miknejan, Oobed-Edomin, Jegielin ja Asasjan kanteleilla matalassa äänialassa, veisuuta johtaaksensa.

1 Aika K. 15:21. Vaan Mattitja ja Eliphelehu ja Mikneja, ja Obededom, Jeiel ja Ahasia veisasivat kahdeksan kielisillä kanteleilla heidän edellänsä.2. Herra, älä rankaise minua vihassasi, älä kiivastuksessasi minua kurita.

2. Oi Herra, älä rankaise minua vihassas, ja älä minua julmuudessas kurita.Ps. 38:2 Herra, älä rankaise minua vihassasi, älä kiivastuksessasi kurita minua.

Ps 38:2. Herra, älä rankaise minua vihassas, ja älä kurita minua hirmuisuudessas!

Jer. 10:24 Kurita minua, Herra, mutta kohtuudella, äläkä vihassasi, ettet minua ylen vähäiseksi tekisi.

Jer 10:24. Kurita Herra minua, mutta kuitenkin kohtuudella*, ja ei sinun julmuudessas, ettes minua peräti hukuttaisi.


Hes 5:15. Ja se häväistys ja pilkka pitää oleman opiksi ja ihmeeksi pakanoille, jotka ovat sinun ympärilläs, kuin minä annan oikeuteni käydä sinun päälles vihan, julmuuden ja rangaistusten kanssa. Minä Herra olen sen sanonut.3. Herra, armahda minua, sillä minä olen näännyksissä; paranna minut, Herra, sillä minun luuni ovat peljästyneet,

3. Herra, ole minulle armollinen, sillä minä olen heikko: paranna Herra minua, sillä minun luuni ovat peljästyneet.Job 6:4 Sillä Kaikkivaltiaan nuolet ovat sattuneet minuun; minun henkeni juo niiden myrkkyä. Jumalan kauhut ahdistavat minua.

Job 6:4. Sillä Kaikkivaltiaan nuolet* ovat minussa, joiden myrkky särpää minun henkeni; ja Jumalan kauhistus tarkoittaa minua.

Ps. 41:5 Minä sanoin: Herra, ole minulle armollinen, paranna minun sieluni, sillä minä olen tehnyt syntiä sinua vastaan.

Ps 13:2. Kuinka kauvan sinä Herra peräti tahdot minua unhottaa? kuinka kauvan sinä peität kasvos minusta?


Ps 13:3. Kuinka kauvan minä neuvoa pidän sielussani? ja ahdistetaan sydämessäni joka päivä? kuinka kauvan minun viholliseni yltyy minua vastaan?


Jes 38:17. Katso, suuri hätä oli minulla turvasta; mutta sinä olet minun sieluni sydämellisesti vapahtanut*, ettei se hukkuisi; sillä sinä heitit kaikki minun syntini selkäs taa.4. ja minun sieluni on kovin peljästynyt. Voi, Herra, kuinka kauan?

4. Ja minun sieluni on sangen kovin hämmästynyt, voi Herra, kuinka kauvan!Ps. 13:2 Kuinka kauan, Herra, minut yhä unhotat, kuinka kauan kätket minulta kasvosi?
5. Käänny, Herra, vapahda minun sieluni, pelasta minut armosi tähden.

5. Käännä sinuas, Herra, ja pelasta sieluni; auta minua sinun hyvyytes tähden.Ps. 86:16 Käänny minun puoleeni, ole minulle armollinen, anna voimasi palvelijallesi, auta palvelijattaresi poikaa.


Ps. 119:132 Käänny minun puoleeni, ole minulle armollinen, niinkuin on oikein niitä kohtaan, jotka sinun nimeäsi rakastavat.
6. Sillä kuolemassa ei sinua muisteta; kuka ylistää sinua tuonelassa?

6. Sillä ei kuolemassa kenkään muista sinua, kuka kiittää sinua tuonelassa?Ps. 30:10 Mitä etua on minun verestäni, jos minä hautaan vaivun? Ylistääkö tomu sinua, julistaako se sinun uskollisuuttasi?

Ps 30:10. Mitä hyvää minun veressäni on, kuin minä hautaan alas menen? kiittäneekö tomukin* sinua, ja ilmoittaneeko se sinun totuuttas?

Ps. 88:11 Teetkö sinä ihmeitä kuolleille, tai nousevatko haamut sinua kiittämään? Sela.

Ps 88:11.etc. Teetkös siis ihmeitä kuolleiden seassa? eli nousevatko kuolleet sinua kiittämään? Sela!

Ps. 115:17 Eivät kuolleet ylistä Herraa, ei kukaan hiljaisuuteen astuneista.

Ps 115:17. Kuolleet ei taida Herraa kiittää, eikä ne, jotka menevät alas hiljaisuuteen.

Jes. 38:18 Sillä ei tuonela sinua kiitä, ei kuolema sinua ylistä; eivät hautaan vaipuneet pane sinun totuuteesi toivoansa.

Jes 38:18. Sillä ei helvetti sinua kiitä, eikä kuolema sinua ylistä*; ei myös ne sinun totuuttas odota, jotka alas kuoppaan menevät.


Jes 38:19. Vaan ainoastansa elävät kiittävät sinua, niin kuin minäkin nyt teen; isän pitää lapsillensa sinun totuuttas ilmoittaman.7. Minä olen uupunut huokaamisesta; joka yö minä itken vuoteeni vesille ja kastelen leposijani kyyneleilläni.

7. Minä olen niin väsynyt huokauksista: minä uitan vuoteeni yli yötä, ja kastan leposiani kyynelilläni.Jer. 45:3 Sinä sanot: 'Voi minua! Sillä Herra on antanut minulle murhetta kipuni lisäksi; minä olen uupunut huokaamisestani enkä lepoa löydä.'
8. Minun silmäni ovat huienneet surusta, vanhenneet kaikkien vastustajaini tähden.

8. Minun muotoni on muuttunut murheesta, ja on vanhentunut; sillä minä ahdistetaan kaikilta puolilta.Ps. 31:10 Armahda minua, Herra, sillä minulla on ahdistus; minun silmäni on surusta riutunut, niin myös minun sieluni ja ruumiini.


 

Matt 7:23. Ja silloin minä tunnustan, en minä teitä ikänä tuntenut: menkäät pois minun tyköäni, te väärintekiät.


Matt 25:41. Silloin hän myös sanoo niille, jotka vasemmalla ovat: menkäät pois minun tyköäni*, te kirotut, ijankaikkiseen tuleen, joka valmistettu on perkeleelle ja hänen enkeleillensä.


Luuk 13:27. Ja hän on sanova: minä sanon teille: en minä teitä tunne, mistä te olette; menkäät pois minun tyköäni, kaikki te väärintekiät.9. Väistykää minusta, kaikki väärintekijät, sillä Herra kuulee minun itkuni äänen.

9. Eritkäät minusta, kaikki pahoin tekiät*; sillä Herra kuulee minun itkuni.

10. Herra kuulee minun anomiseni, Herra ottaa minun rukoukseni vastaan.

10. Herra kuulee minun rukoukseni: anomiseni Herra ottaa vastaan.

11. Kaikki minun viholliseni joutuvat häpeään ja suuren pelon valtaan; äkisti he joutuvat häpeään, kääntyvät pois.

11. Kaikki minun viholliseni saakoon häpiän, ja suuresti peljättäköön; kääntyköön takaperin, ja nopiasti häväistäköön.Ps. 83:17 Täytä heidän kasvonsa häpeällä, että he etsisivät sinun nimeäsi, Herra.

Ps 83:17. Täytä heidän kasvonsa häpiällä*, että he sinun nimeäs, Herra, etsisivät.