PSALMIT

33/38 RAAMATTU

1776 BIBLIA

   

129 Psalmi

129 PsalmiSiionin vihollisten voimattomuus.

Seurakunnan pelastus vainosta.


II. Vainoojain rangaistus.
Veisu korkeimmassa Kuorissa.

1. Matkalaulu. He ovat minua kovin ahdistaneet nuoruudestani asti - näin sanokoon Israel -.

1. He ovat usein minua ahdistaneet, hamasta nuoruudestani, sanokaan nyt Israel;

2. he ovat minua kovin ahdistaneet nuoruudestani asti, mutta eivät he ole päässeet minusta voitolle.

2. He ovat usein minua ahdistaneet, hamasta nuoruudestani; mutta ei he minua voittaneet.

3. Kyntäjät ovat minun selkääni kyntäneet ja vetäneet pitkät vaot.

3. Kyntäjät ovat minun selkäni päällä kyntäneet*, ja vakonsa pitkäksi vetäneet.Sananl. 5:18 Olkoon sinun lähteesi siunattu, ja iloitse nuoruutesi vaimosta.


Jes. 51:23 Ja minä panen sen sinun vaivaajaisi käteen, jotka sinulle sanoivat: Lankea maahan, kulkeaksemme sinun päällitsesi; ja sinä panit selkäsi maaksi ja kaduksi kulkijoille.

Jes 51:23. Vaan minä panen sen sinun raateliais käteen, jotka sanoivat sinun sielulles: kumarra sinus, että me kävisimme sinun ylitses, ja pane sinun selkäs maahan, että niin kuin katua myöten sen ylitse mentäisiin.

Hes. 19:10 Sinun äitisi oli sinulle kuin verevä viinipuu, veden ääreen istutettu. Se tuli runsaasta vedestä hedelmöitseväksi ja tuuhealehväiseksi.
4. Mutta Herra on vanhurskas, hän on katkonut jumalattomain köydet.

4. Herra, joka vanhurskas on, on jumalattomain köydet katkonut.

5. Joutukoot häpeään ja kääntykööt takaisin kaikki Siionin vihamiehet.

5. Tulkoon häpiään ja kääntyköön takaperin kaikki, jotka Zionia vihaavat.

6. Olkoot he niinkuin ruoho katoilla, joka kuivuu ennen korrelle puhkeamistaan,

6. Olkoon niin kuin ruoho kattojen päällä, joka kuivettuu ennen kuin se reväistään ylös,2 Kun. 19:26 ja niiden asukkaat olivat voimattomat, he kauhistuivat ja joutuivat häpeään; heidän kävi niinkuin kedon ruohon ja niinkuin vihannan heinän, niinkuin katolla kasvavain kortten ja niinkuin laihon, joka kuivettuu ennen oljelle tulemistaan.

2 Kun K. 19:26. Ja ne, jotka siinä asuvat, pitäis tuleman heikoksi, peljästymän, häpeemän ja tuleman niin kuin ruoho kedolla, ja niin kuin viheriäinen ruohon korsi katon päällä, ja niin kuin kuivettu oras ennen kuin se oljeksi tulee.


Job 8:12. Koska se vielä kukoistaa ennen kuin se niitetään, kuivettuu se* ennen kuin heinä korjataan.

Jes. 37:27 ja niiden asukkaat olivat voimattomat, he kauhistuivat ja joutuivat häpeään; heidän kävi niinkuin kedon ruohon ja niinkuin vihannan heinän, niinkuin katolla kasvavain kortten ja niinkuin laihon ennen oljelle tulemistaan.

Jes 37:27. Ja heidän asujansa voimattomiksi ja epäileväisiksi tulevat, ja häpiään joutuvat; ja tulevat niin kuin kedon ruoho ja viheriäinen ruoho, niin kuin ruoho kattoin päällä, joka ennen kuivettuu kuin tuleentuu.7. josta ei leikkaaja täytä kättänsä eikä lyhteen sitoja syliänsä.

7. Joista niittäjä ei kättänsä täytä, eikä lyhteensitoja syliänsä;

8. Älköötkä sanoko ohitsekulkijat: Herran siunaus tulkoon teille. Me siunaamme teitä Herran nimeen.

8. Eikä yksikään ohitse käypä sano: olkoon Herran siunaus teidän päällänne: me siunaamme teitä Herran nimeen.Ruut 2:4 Ja katso, Booas tuli Beetlehemistä, ja hän sanoi leikkuuväelle: Herra olkoon teidän kanssanne! He vastasivat hänelle: Herra siunatkoon sinua!

Ruut 2:4. Ja katso, Boas tuli Betlehemistä ja sanoi elonleikkaajille: Herra olkoon teidän kanssanne. Ja he sanoivat hänelle: Herra siunatkoon sinua.