PSALMIT

33/38 RAAMATTU

1776 BIBLIA

   

65 Psalmi

65 PsalmiJumalan hengellisten ja ajallisten lahjain runsaus.

Kiitos I. Jumalan hengellisten hyväin töiden edestä seurakunnassa.


II. Jumalan ruumiillisten hyväin töiden edestä maailmallisessa säädyssä.


III. Jumalan hyväin töiden edestä huoneellisessa säädyssä.1. Veisuunjohtajalle; Daavidin virsi, laulu.

1. Davidin Psalmi ja veisu, edellä veisaajalle.

2. Jumala, hiljaisuudessa kiitetään sinua Siionissa, ja sinulle täytetään lupaus.

2. Jumala, sinua kiitetään Zionissa hiljaisuudessa; ja sinulle maksetaan lupaus.Ps. 61:9 Niin minä veisaan iankaikkisesti sinun nimesi kiitosta, täytän lupaukseni päivästä päivään.

Ps 61:9. Niin minä veisaan kiitosta sinun nimelles ijankaikkisesti, maksaakseni minun lupaustani päivä päivältä.

Ps. 66:13 Minä tuon sinun huoneeseesi polttouhreja, täytän sinulle lupaukseni,


 

Jes 66:13. Niin kuin äiti poikaansa lohduttaa, niin minä tahdon teitä lohduttaa, ja teidän pitää Jerusalemissa lohdutuksen saaman.3. Sinä kuulet rukouksen: sinun tykösi tulee kaikki liha.

3. Sinä kuulet rukouksen; sen tähden tulee kaikki liha* sinun tykös.
Ps 86:9. Kaikki pakanat, jotka tehnyt olet, pitää tuleman* ja kumartaman sinua, Herra, ja sinun nimeäs kunnioittaman,


Jes 43:7. Kaikki, jotka minun nimelläni ovat nimitetyt, jotka minä luonut olen, valmistanut ja tehnyt minun kunniakseni.4. Minun syntivelkani ovat ylen raskaat, mutta sinä annat anteeksi meidän rikoksemme.

4. Meidän pahat tekomme meitä kovin raskauttavat*; mutta anna sinä meille synnit anteeksi.Ps. 38:5 Sillä minun pahat tekoni käyvät pääni ylitse, niinkuin raskas kuorma ne ovat minulle liian raskaat.

Ps 38:5. Sillä minun syntini käyvät pääni ylitse*; niin kuin raskas kuorma ovat he ylen raskaaksi tulleet.5. Autuas se, jonka sinä valitset ja otat tykösi, esikartanoissasi asumaan! Salli meidän tulla ravituiksi sinun huoneesi hyvyydellä, sinun temppelisi pyhyydellä.

5. Autuas on se, jonkas valitset ja otat tykös, asumaan kartanoissas: hän ravitaan* sinun huonees ja pyhän templis hyvyydestä.Ps. 27:4 Yhtä minä rukoilen Herralta, sitä minä pyydän: että saisin asua Herran huoneessa kaiken elinaikani, katsella Herran suloisuutta ja tutkistella hänen temppelissänsä.


Ps. 36:9 Heidät ravitaan sinun huoneesi lihavuudella, sinä annat heidän juoda suloisuutesi virrasta.

Ps 36:9. He juopuvat sinun huonees runsaasta tavarasta, ja sinä juotat heitä hekumallas niin kuin virralla.

Ps. 84:5 Autuaat ne, jotka sinun huoneessasi asuvat! He kiittävät sinua alati. Sela.
6. Ihmeellisillä teoilla sinä vastaat meille vanhurskaudessa, sinä, meidän autuutemme Jumala, sinä, kaikkien maan äärten ja kaukaisen meren turva,

6. Kuule meitä ihmeellisestä vanhurskaudesta, meidän autuutemme Jumala, kaikkein turva maan päällä ja kaukana meressä,2 Sam. 7:23 Ja missä on maan päällä toista kansaa sinun kansasi Israelin vertaista, jota Jumala itse on käynyt lunastamaan kansaksensa, tehdäkseen sen nimen kuuluisaksi ja tehdäkseen teille, sinun maallesi, suuria ja peljättäviä tekoja kansasi edessä, jonka sinä lunastit itsellesi Egyptistä, pakanain ja heidän jumaliensa vallasta?

Jes 42:4. Ei hänen pidä nurjan eikä hirmuisen oleman, sillä hänen pitää oikeuden maan päälle säätämän; ja luodotkin pitää hänen lakiansa odottaman.7. joka voimallasi vahvistat vuoret ja olet vyötetty väkevyydellä;

7. Joka vuoret vahvistat voimallas, ja olet hankittu väkevyydellä,

8. sinä, joka asetat merten pauhinan ja niiden aaltojen pauhinan ja kansojen metelin,

8. Sinä joka asetat meren pauhinan* ja hänen aaltoinsa pauhinan, ja kansain metelin;Ps. 46:3. Sentähden emme pelkää, vaikka maa järkkyisi ja vuoret meren pohjaan vajoaisivat,


Ps. 89:10 Sinä hallitset meren raivon; kun sen aallot kohoavat, sinä ne asetat.

Ps 89:10. Sinä vallitset pauhaavaisen meren: sinä hillitset paisuvaiset aallot.

Jes. 17:12 Voi paljojen kansojen pauhua - ne pauhaavat, niinkuin meri pauhaa, ja kansakuntien kohinaa - ne kohisevat, niinkuin valtavat vedet kohisevat!
9. niin että ne, jotka niiden äärillä asuvat, hämmästyvät sinun ihmeitäsi; aamun ja ehtoon ääret sinä täytät riemulla.

9. Että ne hämmästyisivät, jotka niissä maan äärissä asuvat, sinun ihmeitäs. Sinä iloitat kaikki liikkuvaiset aamulla ja ehtoona.

10. Sinä pidät maasta huolen, kastelet sen runsaasti, sinä teet sen ylen rikkaaksi. Jumalan virta on vettä täynnä. Sinä valmistat heidän viljansa, sillä niin sinä valmistat maan.

10. Sinä etsiskelet maan ja liotat sen ja teet sen ylen rikkaaksi: Jumalan virta* on vettä täynnä: sinä kasvatat heidän jyvänsä, ettäs näin maan valmistat.5 Moos. 11:11 Vaan se maa, jota te menette omaksenne ottamaan, on maa, jossa on vuoria ja laaksoja ja joka juo vettä taivaan sateesta,


 

Ps 46:5. Kuitenkin on Jumalan kaupunki* ihana virtoinensa, jossa Korkeimman pyhät asumiset ovat.11. Sinä kastelet sen vaot, sinä muhennat sen multapaakut, sadekuuroilla sinä sen pehmität ja siunaat sen laihon.

11. Sinä juotat hänen vakonsa ja kastat hänen kyntönsä: sateella sinä ne pehmität, ja siunaat hänen laihonsa. 

5 Mos 11:12. Josta maasta Herra sinun Jumalas pitää vaarin; ja Herran sinun Jumalas silmät aina näkevät sen, vuoden alusta niin vuoden loppuun asti.


San l. 10:22. Herran siunaus tekee rikkaaksi ilman vaivaa.

Ps. 104:13 Saleistasi sinä kastelet vuoret, sinun töittesi hedelmistä maa saa ravintonsa.
12. Sinä kaunistat vuoden hyvyydelläsi, ja sinun askeleesi tiukkuvat lihavuutta.

12. Sinä kaunistat vuoden hyvyydelläs, ja sinun askelees tiukkuvat rasvasta.

13. Erämaan laitumet tiukkuvat, ja kukkulat vyöttäytyvät riemuun.

13. Korven laitumet myös tiukkuvat*, ja kukkulat ovat ympäri iloissansa.Job 38:25 Kuka on avannut kuurnan sadekuurolle ja ukkospilvelle tien,


 

Ps 104:10. Sinä annat lähteet laaksoissa kuohua, niin että ne vuorten välitse vuotavat;14. Kedot verhoutuvat lammaslaumoihin, ja vilja peittää laaksot. Riemuitaan ja lauletaan!.

14. Kedot ovat laumaa täynnä, ja laaksossa on tihkiältä jyviä, niin että siitä ihastutaan ja myös lauletaan.