PSALMIT

33/38 RAAMATTU

1776 BIBLIA

   

121 Psalmi

121 PsalmiLuottamus Israelin suojelijaan.

David opettaa


I. Että Herralta tulee apu,


II. Varjelus.
Veisu korkeimmassa Kuorissa.

1. Matkalaulu. Minä nostan silmäni vuoria kohti: mistä tulee minulle apu?

1. Minä nostan silmäni mäkiin päin*, joista minulle apu tulee.Ps. 3:5 Ääneeni minä huudan Herraa, ja hän vastaa minulle pyhältä vuoreltansa. Sela.

Ps 3:5. Äänelläni minä huudan Herraa; ja hän kuulee minua pyhästä vuorestansa*, Sela!

Ps. 123:1 Matkalaulu. Minä nostan silmäni sinun puoleesi, joka taivaissa asut.
2. Apu minulle tulee Herralta, joka on tehnyt taivaan ja maan.

2. Minun apuni tulee Herralta*, joka taivaan ja maan tehnyt on.2 Aik. 20:12 Meidän Jumalamme, etkö tuomitse heitä? Sillä me emme mahda mitään tätä suurta joukkoa vastaan, joka hyökkää meidän kimppuumme, emmekä itse tiedä mitä tehdä, vaan sinuun meidän silmämme katsovat.

2 Aika K. 20:12. Meidän Jumalamme! etkös heitä tuomitse? Sillä ei ole meillä yhtään voimaa tätä suurta joukkoa vastaan, joka tulee meitä vastaan: emme tiedä, mitä me teemme, vaan meidän silmämme katselevat sinun puolees.

Ps. 124:8 Meidän apumme on Herran nimi, hänen, joka on tehnyt taivaan ja maan.

Ps 124:8. Meidän apumme on Herran nimessä, joka taivaan ja maan tehnyt on.3. Hän ei salli sinun jalkasi horjua, sinun varjelijasi ei torku.

3. Ei hän salli jalkas horjua; eikä se torku, joka sinua kätkee.Ps. 127:1 Matkalaulu; Salomon virsi. Jos Herra ei huonetta rakenna, niin sen rakentajat turhaan vaivaa näkevät. Jos Herra ei kaupunkia varjele, niin turhaan vartija valvoo.

Ps 127:1. Salomon veisu korkeimmassa Kuorissa. Jos ei Herra huonetta rakenna, niin hukkaan työtä tekevät, jotka sitä rakentavat: jos ei Herra kaupunkia varjele, niin vartiat hukkaan valvovat.4. Katso, hän, joka Israelia varjelee, ei torku eikä nuku.

4. Katso, joka Israelia varjelee, ei se torku eli makaa.

5. Herra on sinun varjelijasi, Herra on suojaava varjosi sinun oikealla puolellasi.

5. Herra kätkeköön sinua: Herra on sinun varjos*, sinun oikialla kädelläs,Ps. 91:4 Sulillansa hän sinua suojaa, ja sinä saat turvan hänen siipiensä alla; hänen uskollisuutensa on kilpi ja suojus.

Ps 91:4. Hän sulillansa sinua varjoo, ja sinun turvas on hänen siipeinsä alla*: hänen totuutensa on keihäs ja kilpi;6. Ei polta sinua aurinko päivällä, eikä kuu yöllä.

6. Ettei aurinko sinua polttaisi päivällä, eikä kuu yöllä.

7. Herra varjelee sinut kaikesta pahasta, hän varjelee sinun sielusi.

7. Herra kätkeköön sinun kaikesta pahasta: hän kätkeköön sinun sielus!

8. Herra varjelee sinun lähtemisesi ja tulemisesi, nyt ja iankaikkisesti.

8. Herra kätkeköön sinun uloskäymises ja sisällekäymises, hamasta nyt ja ijankaikkiseen!5 Moos. 28:6 Siunattu olet tullessasi ja siunattu olet lähtiessäsi.