PSALMIT

33/38 RAAMATTU

1776 BIBLIA

   

113 Psalmi

113 PsalmiYlistys Herralle, alhaisten auttajalle.

David neuvoo kaikkia kiittämään Herraa;


II. Osoittaa kunnia-armon ja hedelmällisyyden tulevan Herralta.1. Halleluja! Ylistäkää, te Herran palvelijat, ylistäkää Herran nimeä.

1 Halleluja! Kiittäkäät te, Herran palveliat, kiittäkäät Herran nimeä!Ps. 134:1 Matkalaulu. Katso, kiittäkää Herraa, kaikki te Herran palvelijat, jotka öisin seisotte Herran huoneessa.


Ps. 135:1 Halleluja! Ylistäkää Herran nimeä. Ylistäkää, te Herran palvelijat,
2. Siunattu olkoon Herran nimi nyt ja iankaikkisesti.

2. Kiitetty olkoon Herran nimi, nyt ja ijankaikkisesti!
Ps 115:18. Mutta me kiitämme Herraa, hamasta nyt ja ijankaikkiseen*, Halleluja!

Dan. 2:20 Daniel lausui ja sanoi: Olkoon Jumalan nimi kiitetty iankaikkisesta iankaikkiseen, sillä hänen on viisaus ja voima.

Dan 2:20. Vastasi ja sanoi: kiitetty olkoon Jumalan nimi ijankaikkisesta ijankaikkiseen*! sillä hänen on viisaus ja väkevyys.3. Auringon noususta sen laskuun saakka olkoon Herran nimi ylistetty.

3. Auringon koitosta hänen laskemiseensa asti olkoon Herran nimi kiitetty!
Ps 8:2. Herra meidän Herramme! kuinka ihmeellinen on sinun nimes kaikessa maassa, joka panit kunnias taivasten ylitse.

Mal. 1:11 Sillä auringon noususta hamaan sen laskuun on minun nimeni oleva suuri pakanain seassa, ja joka paikassa uhrataan ja tuodaan minun nimeni kunniaksi puhdas ruokauhri. Sillä minun nimeni on oleva suuri pakanain seassa, sanoo Herra Sebaot.

Mal 1:11. Vaan hamasta auringon koitosta niin laskemiseen asti pitää minun nimeni suureksi tuleman pakanain seassa, ja jokapaikassa pitää minun nimelleni suitsutettaman, ja puhdas ruokauhri uhrattaman; sillä minun nimeni pitää suureksi tuleman pakanain seassa, sanoo Herra Zebaot.4. Herra on korkea yli kaikkien pakanakansain, yli taivasten kohoaa hänen kunniansa.

4. Herra on korkia ylitse kaikkein pakanain, ja hänen kunniansa ylitse taivasten.

5. Kuka on niinkuin Herra, meidän Jumalamme, joka korkealla asuu.

5. Kuka on niin kuin Herra meidän Jumalamme, joka niin korkialla asuu?Ps. 138:6 Sillä Herra on korkea, mutta katsoo alhaiseen, ja hän tuntee ylpeän kaukaa.

Ps 138:6. Sillä Herra on korkia, ja katselee nöyriä, ja ylpiät tuntee kaukaa.

Jes. 57:15 Sillä näin sanoo Korkea ja Ylhäinen, jonka asumus on iankaikkinen ja jonka nimi on Pyhä: Minä asun korkeudessa ja pyhyydessä ja niitten tykönä, joilla on särjetty ja nöyrä henki, että minä virvoittaisin nöyrien hengen ja saattaisin särjettyjen sydämet eläviksi.

Jes 57:15. Sillä näin sanoo korkia ja ylistetty, joka asuu ijankaikkisuudessa, ja jonka nimi on Pyhä: minä asun korkeudessa ja pyhyydessä, ja niiden tykönä, joilla särjetty ja nöyrä henki on, että minä virvoittaisin nöyryytetyn hengen, ja saattaisin särjetyn sydämen eläväiseksi.6. ja katsoo syvälle - taivaassa ja maassa?

6. Ja kuitenkin katsoo alimmaisia taivaassa ja maassa;

7. Hän, joka tomusta nostaa alhaisen, korottaa loasta köyhän.

7. Joka köyhän tomusta ylentää, ja vaivaisen loasta korottaa,1 Sam. 2:7 Herra köyhdyttää ja rikastuttaa, hän alentaa ja ylentää.

1 Sam 2:7. Herra tekee köyhäksi ja rikkaaksi*, hän alentaa ja ylentää.

Job 5:11 että hän korottaisi alhaiset ja surevaiset kohoaisivat onneen.

Job 5:11. Joka ylentää nöyrät korkeuteen, ja korottaa sorrettuja autuuteen.

Luuk. 1:52 Hän on kukistanut valtiaat valtaistuimilta ja korottanut alhaiset.
8. asettaaksensa hänet ruhtinasten rinnalle, hänen kansansa ruhtinasten rinnalle,

8. Istuttaaksensa häntä päämiesten sivuun, kansansa päämiesten sivuun;

9. joka antaa hedelmättömän asua kodissa, iloisena lasten äitinä! Halleluja!.

9. Joka hedelmättömät saattaa huoneesen asumaan, että hän riemuiseksi lasten äidiksi* tulee. Halleluja!1 Moos. 21:2 Ja Saara tuli raskaaksi ja synnytti Aabrahamille pojan hänen vanhoilla päivillään, juuri sinä aikana, jonka Jumala oli hänelle sanonut.

1 Mos 21:2. Ja Saara tuli raskaaksi, ja synnytti Abrahamille pojan hänen vanhuudessansa; sillä ajalla kuin Jumala hänelle sanonut oli.

1 Sam. 1:20 Ja Hanna tuli raskaaksi ja synnytti vuoden vaihteessa pojan ja antoi hänelle nimen Samuel, sanoen: Herralta olen minä hänet pyytänyt.

1 Sam 1:20. Ja kuin muutamat päivät olivat kuluneet, tuli Hanna raskaaksi ja synnytti pojan ja kutsui hänen nimensä Samuel: sillä minä olen häntä rukoillut Herralta.


1 Sam 2:5. Jotka ennen ravitut olivat, ne ovat itsensä myyneet leivän edestä*, jotka nälkää kärsivät, ei silleen isoa, siihen asti että hedelmätöin seitsemän synnytti, ja jolla monta lasta oli, tuli heikoksi.

Luuk. 1:57 Mutta Elisabetin synnyttämisen aika tuli; ja hän synnytti pojan.

Luuk 1:57. Mutta Elisabetin synnyttämisen aika täytettiin, ja hän synnytti pojan.