PSALMIT

33/38 RAAMATTU

1776 BIBLIA

   

75 Psalmi

75 PsalmiJumalan vanhurskaan tuomion ylistys.

Uskovaisten kerskaus Kristuksen avusta.


II. Jumalattomain alentamisen ja jumalisten korottamisen julistus.1. Veisuunjohtajalle; veisataan kuin: Älä turmele; virsi; Aasafin laulu.

1. Asaphin Psalmi ja veisu*, ettei hän hukkunut, edellä veisaajalle.
Ps 65:1. Davidin Psalmi ja veisu, edellä veisaajalle.


2 Sam 2:*2. Me kiitämme sinua, Jumala, me kiitämme sinua; lähellä on sinun nimesi, sinun ihmeitäsi kerrotaan.

2. Me kiitämme sinua, Jumala, me kiitämme sinua, ja ilmoitamme ihmeitäs, että sinun nimes on niin läsnä.Jes. 46:13 Minä olen antanut vanhurskauteni lähestyä, se ei ole kaukana; ei viivy pelastus, jonka minä tuon. Minä annan Siionissa pelastuksen, annan kirkkauteni Israelille.
3. Vaikka minä valitsenkin ajan, minä tuomitsen oikein.

3. Sillä ajallansa minä oikein tuomitsen.Ps. 102:14 Nouse ja armahda Siionia, sillä aika on tehdä sille laupeus ja määrähetki on tullut.
4. Vaikka maa kaikkine asukkaineen menehtyy pelkoon, pidän minä pystyssä sen patsaat. Sela.

4. Maa vapisee ja kaikki, jotka sen päällä asuvat; mutta minä vahvistan lujasti hänen patsaansa, Sela!Job 38:4 Missä olit silloin, kun minä maan perustin? Ilmoita se, jos ymmärryksesi riittää.


Ps. 46:3. Sentähden emme pelkää, vaikka maa järkkyisi ja vuoret meren pohjaan vajoaisivat,
5. Ylvästelijöille minä sanon: älkää ylvästelkö, ja jumalattomille: älkää sarvea nostako.

5. Minä sanoin öykkäreille: älkäät niin kerskatko*, ja jumalattomille: älkäät vallan päälle haastako.Ps. 94:3. Kuinka kauan jumalattomat, Herra, kuinka kauan jumalattomat saavat riemuita?

Ps 94:3. Herra, kuinka kauvan pitää jumalattomain, kuinka kauvan pitää jumalattomain riemuitseman?


San l. 27:1. Älä kehu* huomisesta päivästä; sillä et sinä tiedä, mitä tänäpänä tapahtuu.6. Älkää nostako sarveanne korkealle, älkää puhuko niskoitellen, julkeasti.

6. Älkäät niin pahoin haastako teidän valtanne päälle: älkäät puhuko niin niskuristi,

7. Ei tule apua idästä, ei lännestä, ei vuorisesta erämaasta,

7. Niin kuin ei mitään hätää olisi, eikä idästä eikä lännestä, taikka vuorilta korvessa.

8. vaan Jumala on se, joka tuomitsee: yhden hän alentaa, toisen ylentää.

8. Sillä Jumala on tuomari, joka tämän alentaa ja toisen ylentää.1 Sam. 2:6 Herra antaa kuoleman ja antaa elämän, hän vie alas tuonelaan ja tuo ylös jälleen.


 

1 Sam 2:7. Herra tekee köyhäksi ja rikkaaksi*, hän alentaa ja ylentää.

Dan. 4:32 Kaikki maan asukkaat ovat tyhjänveroiset; ja hän tekee, niinkuin hän tahtoo, taivaan joukoille ja maan asukkaille, eikä ole sitä, joka pidättää hänen kätensä ja sanoo hänelle: 'Mitäs teet?'

Dan 4:32. Jonka suhteen kaikki, jotka asuvat maan päällä, ovat luetut niin kuin ei mitään. Hän tekee, kuinka hän tahtoo, taivaan sotajoukon kanssa*, jotka asuvat maan päällä, ja ei kenkään taida hänen kättänsä estää, eikä hänelle sanoa: mitäs teet?

Luuk. 1:52 Hän on kukistanut valtiaat valtaistuimilta ja korottanut alhaiset.

Luuk 1:52. Voimalliset on hän kukistanut istuimelta ja korotti nöyrät.9. Sillä Herran kädessä on malja, joka vaahtoaa täynnänsä höystettyä viiniä, ja siitä hän kaataa; kaikkien maan jumalattomien täytyy se juoda, särpiä pohjasakkaa myöten.

9. Sillä Herran kädessä on malja täynnä, väkevällä viinalla* täytetty, ja siitä hän panee sisälle; vaan sen rahkan täytyy kaikkein jumalattomain maan päällä juoda, ja ryypätä ulos.Ps. 60:5 Sinä olet antanut kansasi nähdä kovia päiviä; olet juottanut meitä päihdyttävällä viinillä.

Ps 60:5. Sinä olet kansalles kovuutta osoittanut, ja meitä kompastuksen viinalla juottanut.

Jes. 51:17 Heräjä, heräjä, nouse, Jerusalem, sinä joka olet juonut Herran kädestä hänen vihansa maljan, joka olet päihdyttävän pikarin juonut, tyhjäksi särpinyt.

Jes 51:17. Herää, herää, nouse Jerusalem*, joka joit Herran kädestä hänen vihansa kalkin, sen kompastuskalkin rahkan olet sinä juonut ja särkenyt ulos.

Jes. 51:22 Näin sanoo sinun Herrasi, Herra sinun Jumalasi, joka ajaa kansansa asian: Katso, minä otan sinun kädestäsi päihdyttävän maljan, vihani pikarin; ei tarvitse sinun siitä enää juoda.

Jes 51:22. Näin sanoo Herra, sinun Herras ja sinun Jumalas, joka kansansa edestä sotii: katso, minä otan kompastuskalkin* sinun kädestäs, ja minun vihani kalkin rahkan; ei sinun pidä sitä enään juoman.

Jer. 25:15 Sillä näin sanoi Herra, Israelin Jumala, minulle: Ota tämä vihan viinin malja minun kädestäni ja juota sillä kaikki kansat, joiden tykö minä sinut lähetän.


Valit. 4:21 Iloitse ja riemuitse, tytär Edom, joka asut Uusin maassa! Mutta malja on tuleva sinunkin kohdallesi: sinä juovut ja paljastat itsesi.

Val. v. 4:21. Iloitse ja riemuitse, sinä Edomin tytär, joka asut Utsin maalla; sillä sen maljan pitää myös sinulle tuleman, ja sinun pitää myös juopuman, ja alasti itses riisuman.10. Mutta minä julistan iäti, veisaan kiitosta Jaakobin Jumalalle.

10. Mutta minä ilmoitan ijankaikkisesti, ja veisaan kiitosta Jakobin Jumalalle.

11. Ja kaikki jumalattomien sarvet minä katkaisen; korkealle kohoavat vanhurskaan sarvet.

11. Ja minä tahdon särkeä kaiken jumalattomain vallan, että vanhurskasten valta korotettaisiin.
Hes 40:31. Ja hänen esihuoneensa olivat äärimäisen kartanon edessä, ja palmupuut hänen ovensa päällisissä; ja siinä oli kahdeksan astuinta, joita myöten mentiin ylös.