PSALMIT

33/38 RAAMATTU

1776 BIBLIA

   

112 Psalmi

112 PsalmiJumalaa pelkääväisen onni

Herraa pelkääväisten onni.


II. Anteliaisuuden palkka ja jumalattomain onnettomuus.1. Halleluja! Autuas se mies, joka Herraa pelkää ja suuresti halajaa hänen käskyjänsä!.

Halleluja! 1. Autuas on, joka pelkää Herraa: joka hänen käskyjänsä sangen himoitsee.Ps. 1:2 vaan rakastaa Herran lakia ja tutkistelee hänen lakiansa päivät ja yöt!

Ps 1:2. Vaan rakastaa Herran lakia, ja ajattelee hänen lakiansa päivät ja yöt.

Ps. 128:1 Matkalaulu. Autuas on jokainen, joka pelkää Herraa, joka vaeltaa hänen teillänsä.

Ps 128:1. Autuas on jokainen, joka Herraa pelkää, ja hänen tiellänsä vaeltaa.2. Hänen jälkeläisensä tulevat voimallisiksi maassa, oikeamielisten suku tulee siunatuksi.

2. Hänen siemenensä on valtias maan päällä: hurskasten suku pitää siunatuksi tuleman.Ps. 25:13 Hänen sielunsa saa nauttia hyvää, ja hänen jälkeläisensä perivät maan.

Ps 25:13. Hänen sielunsa asuu hyvyydessä, ja hänen sikiänsä omistaa maan.

Sananl. 20:7 Vanhurskas vaeltaa nuhteettomasti, onnelliset ovat lapset hänen jälkeensä.

San l. 20:7. Vanhurskas siveydessä vaeltaa; hänen lastensa käy hyvin hänen perässänsä.3. Varallisuus ja rikkaus on hänen huoneessansa, ja hänen vanhurskautensa pysyy iankaikkisesti.

3. Rikkaus ja runsaus on hänen huoneessansa, ja hänen vanhurskautensa pysyy ijankaikkisesti.

4. Oikeamielisille koittaa pimeydessä valkeus, armollinen, laupias ja vanhurskas.

4. Hurskaille koittaa valkeus* pimeässä, armolliselta, laupiaalta ja vanhurskaalta.Ps. 97:11 Vanhurskaalle koittaa valkeus ja oikeamielisille ilo.

Ps 97:11. Vanhurskaalle koittaa valkeus*, ja ilo hurskaille sydämille,


San l. 13:9. Vanhurskasten valkeus tekee iloiseksi*, vaan jumalattomain kynttilä sammuu.

Jes. 58:7 Eikö tämä: että taitat leipäsi isoavalle ja viet kurjat kulkijat huoneeseesi, kun näet alastoman, vaatetat hänet etkä kätkeydy siltä, joka on omaa lihaasi?

Jes 58:8. Silloin sinun valkeutes* puhkee paistamaan niin kuin aamurusko, ja sinun parannukses on nopiasti kasvava; ja sinun vanhurskautes vaeltaa sinun edelläs. ja Herran kunnia on sinun korjaava.5. Hyvin käy sen miehen, joka on laupias ja antaa lainaksi, joka hoitaa asiansa oikeuden mukaan.

5. Hyvä ihminen on laupias ja mielellänsä lainaa*, ja toimittaa asiansa toimellisesti.
Ps 15:3. Joka ei kielellänsä panettele, eikä lähimmäisellensä mitään pahaa tee, ja ei häpäise lähimmäistänsä;

Ps. 37:21 Jumalaton ottaa lainan eikä maksa, mutta vanhurskas on armahtavainen ja antelias.


Ps. 37:26 Aina hän on armahtavainen ja antaa lainaksi, ja hänen lapsensa ovat siunaukseksi.

Ps 37:26. Hän on aina laupias, ja lainaa* mielellänsä; ja hänen siemenensä on siunattu.

Ps. 41:2 Autuas se, joka vaivaista holhoo! Hänet Herra pelastaa pahana päivänä.


Sananl. 14:21 Syntiä tekee, joka lähimmäistään halveksii, mutta autuas se, joka kurjia armahtaa!


Sananl. 19:17 Joka vaivaista armahtaa, se lainaa Herralle, ja hän maksaa jälleen hänen hyvän tekonsa.


Luuk. 6:34 Ja jos te lainaatte niille, joilta toivotte saavanne takaisin, mitä kiitosta teille siitä tulee? Syntisetkin lainaavat syntisille saadakseen saman verran takaisin.

Luuk 6:34. Ja jos te lainaatte* niille, joilta te toivotte jälleen saavanne, mikä kiitos teille siitä on? sillä syntisetkin lainaavat syntisille, että he tasan jälleen saisivat.


Luuk 6:35. Kuitenkin rakastakaat teidän vihollisianne* ja tehkäät hyvää, ja lainatkaat, ja älkäät mitään siitä toivoko: niin teidän palkkanne on suuri, ja teidän pitää oleman Ylimmäisen pojat; sillä hän on laupias kiittämättömiä ja pahoja kohtaan.6. Sillä ei hän ikinä horju; vanhurskas säilyy ikuisessa muistossa.

6. Sillä hän pysyy ijankaikkisesti: ei vanhurskas ikänä unhoteta.
Jes 49:15. Unohtaako vaimo lapsukaisensa, niin ettei hän armahda kohtunsa poikaa? ja vaikka hän unohtais, niin en minä kuitenkaan sinua unohda.


Mal 3:16. Silloin ne, jotka Herraa pelkäävät, lohduttavat toinen toistansa näin: Herra ottaa siitä vaarin ja kuulee sen, ja muistokirja on kirjoitettu hänen eteensä* niille, jotka Herraa pelkäävät ja muistavat hänen nimensä.7. Ei hän pelkää pahaa sanomaa, hänen sydämensä on vahva, sillä hän turvaa Herraan.

7. Koska rangaistus tulee, niin ei hän pelkää*: hänen sydämensä uskaltaa lujasti Herran päälle.Ps. 91:5 Et sinä pelkää yön kauhuja, et päivällä lentävää nuolta,

Ps 91:5. Ettes pelkäisi yön kauhistusta*, ja nuolia, jotka päivällä lentävät,

Sananl. 3:24 Kun menet maata, et pelkää mitään, ja maata mentyäsi on unesi makea.

San l. 3:24. Et sinä pelkää maata pantuas, mutta makaat; ja sinun unes on sinulle makia,


San l. 3:25. Ettei sinun tarvitse peljätä äkillistä hirmua, eikä jumalattomain hävitystä, kuin se tulee.


San l. 28:1. Jumalatoin pakenee, ja ei kenkään aja häntä takaa*; vaan jumalinen on rohkia niin kuin nuori jalopeura.8. Hänen sydämensä on luja ja peloton, kunnes hän vihdoin ilolla katselee ahdistajiaan.

8. Hänen sydämensä on vahvistettu ja ei pelkää, siihen asti kuin hän näkee ilonsa vihollisistansa.Ps. 118:7 Herra on minun puolellani ja auttaa minua, ja minä saan ilolla katsella vihamiehiäni.

Ps 52:8. Ja vanhurskasten pitää sen näkemän ja pelkäämän; ja he nauravat häntä.9. Hän on runsaskätinen, hän antaa köyhille, hänen vanhurskautensa pysyy iankaikkisesti, hänen sarvensa kohoaa kunniassa.

9. Hän jakaa ja antaa vaivaisille: hänen vanhurskautensa pysyy ijankaikkisesti*: hänen sarvensa korotetaan kunnialla.1 Sam. 2:1 Ja Hanna rukoili ja sanoi: Minun sydämeni riemuitsee Herrassa; minun sarveni kohoaa korkealle Herrassa. Minun suuni on avartunut vihollisiani vastaan, sillä minä iloitsen sinun avustasi.

 

Ps. 89:18 Sillä sinä olet heidän väkevyytensä, heidän kaunistuksensa, ja sinä armossasi kohotat meidän sarvemme.Ps 92:11. Mutta minun sarveni tulee korotetuksi* niin kuin yksisarvisen, ja minä voidellaan tuoreella öljyllä,

2Kor. 9:9 niinkuin kirjoitettu on: Hän sirottelee, hän antaa köyhille, hänen vanhurskautensa pysyy iankaikkisesti.

2 Kor.9:9. (Niin kuin kirjoitettu on: hän on hajoittanut ja antanut köyhille: hänen vanhurskautensa pysyy ijankaikkisesti.10. Jumalaton näkee sen ja närkästyy, hän kiristelee hampaitaan ja pakahtuu. Jumalattomien halut raukeavat tyhjiin.

10. Jumalatoin näkee sen ja närkästyy: hän pureskelee hampaitansa* ja nääntyy; sillä mitä jumalattomat halajavat, se tyhjäksi tulee.Ps. 37:12 Jumalaton miettii vanhurskaalle pahaa ja kiristelee hänelle hampaitansa;

Ps 37:12. Jumalatoin uhkaa vanhurskasta, ja kiristelee hampaitansa hänen päällensä.


Ps 37:13. Mutta Herra nauraa häntä*; sillä hän näkee hänen päivänsä joutuvan.


San l. 10:28. Vanhurskaan toivo on ilo, mutta jumalattomain toivo katoo.