PSALMIT

33/38 RAAMATTU

1776 BIBLIA

   

20 Psalmi

20 PsalmiKuninkaalle toivotetaan Herran apua.

David opettaa rukoilemaan esivallan puolesta.


II. Osoittaa voiton tulevan Jumalalta ja ei ihmisten voimasta.1. Veisuunjohtajalle; Daavidin virsi.

1. Davidin Psalmi*, edellä veisaajalle.
1 Sam 10:1. Niin otti Samuel öljyastian ja kaasi hänen päänsä päälle, ja antoi suuta hänen ja sanoi: näetkös, että Herra on sinun voidellut päämieheksi* perimisensä päälle?2. Kuulkoon Herra sinua hädän päivänä, varjelkoon sinua Jaakobin Jumalan nimi.

2. Herra kuulkoon sinua hädässäs, Jakobin Jumalan nimi sinua varjelkoon!Sananl. 18:10 Herran nimi on vahva torni; hurskas juoksee sinne ja saa turvan.
3. Hän lähettäköön sinulle avun pyhäköstä ja tukekoon sinua Siionista.

3. Hän lähettäköön sinulle apua pyhästä ja Zionista sinua vahvistakoon!

4. Muistakoon hän kaikki sinun uhrilahjasi, ja olkoon sinun polttouhrisi lihava hänen silmissään. Sela.

4. Hän muistakoon kaikki ruokauhris, ja sinun polttouhris olkoon lihavat*, Sela!
Ps 141:2. Kelvatkoon minun rukoukseni sinun edessäs niin kuin savu-uhri, minun kätteni ylennys niin kuin ehtoo-uhri.5. Hän antakoon sinulle, mitä sydämesi halajaa, ja täyttäköön kaikki sinun aivoituksesi.

5. Hän antakoon sinulle, mitä sinun sydämes anoo, ja päättäköön kaikki aivoitukses!Ps. 21:3 Mitä hänen sydämensä halasi, sen sinä hänelle annoit, et kieltänyt, mitä hänen huulensa anoivat. Sela.

Ps 21:3. Hänen sydämensä halun sinä annat hänelle, etkä kiellä, mitä hänen suunsa anoo*, Sela!6. Suotakoon meidän riemuita sinun voitostasi ja nostaa lippumme Jumalamme nimeen. Täyttäköön Herra kaikki sinun pyyntösi.

6. Me kerskaamme sinun avustas, ja meidän Jumalamme nimessä me ylennämme lippumme: Herra täyttäköön kaikki sinun rukoukses!

7. Nyt minä tiedän, että Herra auttaa voideltuansa, vastaa hänelle pyhästä taivaastansa, auttaa häntä oikean kätensä voimallisilla teoilla.

7. Nyt minä tunnen Herran voideltuansa auttavan, ja häntä kuulevan pyhästä taivaastansa: hänen oikia kätensä auttaa voimallisesti.

8. Toiset turvaavat vaunuihin, toiset hevosiin, mutta me tunnustamme Herran, Jumalamme, nimeä.

8. Nämät uskaltavat rattaisiin ja oreihin; mutta me muistamme Herran Jumalamme nimeä.1 Sam. 17:45 Mutta Daavid sanoi filistealaiselle: Sinä tulet minua vastaan miekan, peitsen ja keihään voimalla, mutta minä tulen sinua vastaan Herran Sebaotin nimeen, Israelin sotajoukon Jumalan, jota sinä olet häväissyt.


Ps. 33:17 Turha on sotaratsu auttajaksi, ei pelasta sen suuri väkevyys.


Sananl. 21:31 Hevonen on varustettu taistelun päiväksi, mutta voitto on Herran hallussa.

San l. 21:31. Hevoset valmistetaan sodan päiväksi; mutta voitto tulee Herralta.

Jer. 9:23 Näin sanoo Herra: Älköön viisas kerskatko viisaudestansa, älköön väkevä kerskatko väkevyydestänsä, älköön rikas kerskatko rikkaudestansa;

Jer 9:23. Näin sanoo Herra: älkään viisas kerskatko viisaudestansa, älkään väkevä kerskatko väkevyydestänsä, älkään myös rikas kerskatko rikkaudestansa;


Jer 9:24. Vaan joka tahtoo kerskata, niin kerskatkaan siitä, että hän tietää ja tuntee minun*, että minä olen Herra, joka teen laupiuden, oikeuden ja vanhurskauden maan päällä; sillä se minulle kelpaa, sanoo Herra.9. He vaipuvat maahan ja kaatuvat, mutta me nousemme ja pysymme pystyssä.

9. He ovat kukistetut ja langenneet; mutta me nousemme ja pystyällä seisomme.

10. Herra, auta! Vastatkoon kuningas meille, kun huudamme.

10. Auta Herra! Kuningas meitä kuulkaan, kuin me huudamme.