PSALMIT

33/38 RAAMATTU

1776 BIBLIA

   

26 Psalmi

26 PsalmiViattomasti vainottu turvautuu Herraan.

David turvaa Jumalan varjelukseen vakuuden lupauksella.


II. Rukoilee, ettei hän hyljättäisi jumalattomain sekaan.
1 Davidin Psalmi

1. Daavidin virsi. Auta minut oikeuteeni, Herra, sillä minä olen vaeltanut nuhteettomasti ja turvaan horjumatta Herraan.

1. Tuomitse minua, Herra; sillä minä olen vakuudessani vaeltanut*: ja minä toivon Herraan, sen tähden en minä livistele.


 

Ps. 7:9 Herra tuomitsee kansat; auta minut oikeuteeni, Herra, minun vanhurskauteni ja viattomuuteni mukaan.

Ps 7:9. Herra on kansain tuomari*: tuomitse Herra minua vanhurskauteni ja vakuuteni jälkeen.


Ps 7:10. Loppukoon jumalattomain pahuus, ja holho vanhurskaita; sillä sinä, vanhurskas Jumala, tutkit sydämet ja munaskuut.

Ps. 17:2 Sinulta tulee minulle oikeus, sinun silmäsi katsovat sitä, mikä oikein on.

Ps 17:2. Puhu sinä minun asiassani, ja sinun silmäs katsokaan oikeutta.


Ps 17:3. Sinä koettelet minun sydämeni, ja etsiskelet sitä yöllä, ja tutkit minua*, ja et mitään löydä; minä olen aikonut, ettei minun suuni missäkään riko.


Ps 19:4. Ei ole kieltä eikä puhetta, kussa ei heidän äänensä kuulu. (Ps.24:12.)2. Tutki minua, Herra, ja pane minut koetukselle, koettele minun munaskuuni ja sydämeni.

2. Koettele minua, Herra, ja kiusaa minua: puhdista minun munaskuuni ja sydämeni.Ps. 139:2 Istunpa minä tahi nousen, sinä sen tiedät; sinä ymmärrät minun ajatukseni kaukaa.

Ps 139:2. Joko minä istun eli nousen, niin sinä sen tiedät: sinä ymmärrät taampaa ajatukseni.


Ps 139:3. Joko minä käyn eli makaan, niin sinä olet ympärilläni, ja näet kaikki tieni.

Ps. 139:23 Tutki minua, Jumala, ja tunne minun sydämeni, koettele minua ja tunne minun ajatukseni.

Ps 139:23. Tutki minua, Jumala, ja koettele sydämeni: kiusaa minua, ja ymmärrä, kuinka minä ajattelen.3. Sillä sinun armosi on minun silmäini edessä, ja minä olen vaeltanut sinun totuudessasi.

3. Sillä sinun hyvyytes on silmäini edessä, ja minä vaellan* sinun totuudessas.
Job 31:5. Olenko minä vaeltanut turhassa menossa, eli minun jalkani kiiruhtaneet petokseen?4. En minä istu valheen miesten seurassa enkä kulje salakavalain kanssa.

4. En minä istu turhain ihmisten seassa, enkä seuraa petollisia.Ps. 1:1 Autuas se mies, joka ei vaella jumalattomain neuvossa eikä astu syntisten teitä eikä istu, kussa pilkkaajat istuvat,

Ps 1:1. Autuas on se, joka ei vaella jumalattomain neuvossa, eikä seiso syntisten tiellä*, eikä istu kussa pilkkaajat istuvat;

Sananl. 1:10 Poikani, jos synnintekijät sinua viekoittelevat, älä suostu.


2Kor. 6:14 Älkää antautuko kantamaan vierasta iestä yhdessä uskottomien kanssa; sillä mitä yhteistä on vanhurskaudella ja vääryydellä? Tai mitä yhteyttä on valkeudella ja pimeydellä?
5. Minä vihaan pahojen seuraa enkä istu jumalattomien parissa.

5. Minä vihaan pahain seurakuntaa, enkä istu jumalattomain tykönä.Ps. 119:128 Sentähden minä vaellan kaikessa suoraan, kaikkien sinun asetuksiesi mukaan; kaikkia valheen teitä minä vihaan.

Ps 119:128. Sen tähden minä pidän visusti kaikkia sinun käskyjäs: minä vihaan kaikkia vääriä teitä.6. Minä pesen käteni viattomuudessa, ja astun kulkueessa sinun alttarisi ympäri, Herra,

6. Minä pesen käteni viattomuudessa*, ja oleskelen, Herra, alttaris tykönä,


 

Ps. 43:4 että minä saisin tulla Jumalan alttarin eteen, Jumalan eteen, joka on minun iloni ja riemuni, ja kiittäisin kanteleilla sinua, Jumala, minun Jumalani.

Ps 43:4. Ja minä kävisin sisälle Jumalan alttarin tykö*, sen Jumalan tykö, joka minun iloni ja riemuni on, ja kiittäisin sinua kanteleilla, Jumalani, minun Jumalani.


Ps 73:13. Pitäiskö siis sen turhaan oleman, että minun sydämeni nuhteetoinna elää, ja minä pesen viattomuudessa minun käteni?

Ps. 84:4 Löysihän lintunen majan ja pääskynen pesän, johon se poikasensa laskee: sinun alttarisi, Herra Sebaot, minun kuninkaani ja minun Jumalani.
7. antaakseni kuulua kiitokseni äänen ja julistaakseni kaikkia sinun ihmeitäsi.

7. Kussa kiitossanan ääni kuullaan, ja kaikki sinun ihmees saarnataan.Ps. 9:2 Minä ylistän Herraa kaikesta sydämestäni, ilmoitan kaikki sinun ihmetyösi.

 

Ps. 71:17 Jumala, sinä olet opettanut minua hamasta nuoruudestani, ja yhä vielä minä sinun ihmeitäsi julistan.1 Tim 4:4. Sillä kaikki, mitä Jumala luonut on, on hyvää, ja ei ole mitään hyljättävää, kuin se kiitoksella nautitaan.8. Herra, minä rakastan sinun huonettasi, sinun asuinsijaasi, sitä paikkaa, jossa sinun kirkkautesi asuu.

8. Herra, minä rakastin sinun huonees asuinsiaa ja sitä siaa, jossa sinun kunnias asuu.2 Moos. 40:34 Sitten pilvi peitti ilmestysmajan, ja Herran kirkkaus täytti asumuksen;


Ps. 27:4 Yhtä minä rukoilen Herralta, sitä minä pyydän: että saisin asua Herran huoneessa kaiken elinaikani, katsella Herran suloisuutta ja tutkistella hänen temppelissänsä.


Ps. 84:2 Kuinka ihanat ovat sinun asuinsijasi, Herra Sebaot!

 


Ps 84:5. Autuaat ovat, jotka sinun huoneessas asuvat*: he kiittävät sinua ijankaikkisesti, Sela!

Ps. 122:1 Matkalaulu; Daavidin virsi. Minä iloitsin, kun minulle sanottiin: Menkäämme Herran huoneeseen.

Ps 122:1. Minä iloitsen niistä, jotka minulle sanovat: että me menemme Herran huoneesen,9. Älä tempaa pois minun sieluani syntisten kanssa äläkä minun henkeäni verenvuodattajain kanssa,

9. Älä tempaa minun sieluani pois syntisten kanssa ja henkeäni verikoirain kanssa,Ps. 28:3 Älä tempaa minua pois jumalattomien kanssa, älä väärintekijäin kanssa, jotka puhuvat lähimmäisilleen rauhan puheita, vaikka heidän sydämessään on pahuus.
10. joiden käsiä ilkityö tahraa, joiden oikea käsi on lahjuksia täynnä.

10. Jotka pahanjuoniset ovat ja mielellänsä lahjoja ottavat.

11. Mutta minä vaellan nuhteettomasti; vapahda minut ja ole minulle armollinen.

11. Mutta minä vaellan viattomuudessani: vapahda minua ja ole minulle armollinen!

12. Minun jalkani seisoo tasaisella maalla; seurakunnan kokouksissa minä kiitän Herraa.

12. Minun jalkani käy oikiasti: minä kiitän Herraa seurakunnissa.Ps. 22:23 Minä julistan sinun nimeäsi veljilleni, ylistän sinua seurakunnan keskellä.