PSALMIT

33/38 RAAMATTU

1776 BIBLIA

   

126 Psalmi

126 PsalmiKyynelin kylvetään, riemuiten leikataan.

Jumalan lasten pelastus hengellisestä vankeudesta.


II. Murheen jälkeen seuraavainen ilo.
Veisu korkeimmassa Kuorissa.

1. Matkalaulu. Kun Herra käänsi Siionin kohtalon, niin me olimme kuin unta näkeväiset.

1. Koska Herra päästää Zionin vangit, niin me olemme niin kuin unta näkeväiset.Ps. 14:7 Oi, että Israelin pelastus tulisi Siionista! Kun Herra kääntää kansansa kohtalon, silloin Jaakob riemuitsee, Israel iloitsee.
2. Silloin oli meidän suumme naurua täynnä, ja kielemme riemua täynnä; silloin sanottiin pakanain keskuudessa: Herra on tehnyt suuria heitä kohtaan.

2. Silloin meidän suumme naurulla täytetään, ja kielemme on täynnä riemua*; silloin sanotaan pakanoissa: Herra on suuria heidän kohtaansa tehnyt.Job 8:21 Vielä hän täyttää sinun suusi naurulla ja huulesi riemulla.

Job 8:21. Siihen asti että sinun suus naurulla täytetään ja huules riemulla.


5 Mos 4:34. Eli onko Jumala koetellut mennäksensä ottamaan itsellensä kansaa kansan seasta, kiusauksilla, ja tunnustähdeillä, ja ihmeillä, ja sodalla, ja väkevällä kädellä, ja ojetulla käsivarrella ja suurilla peljästyksillä, niin kuin Herra teidän Jumalanne kaikki nämät tehnyt on teille Egyptistä sinun silmäis edessä.3. Niin, Herra on tehnyt suuria meitä kohtaan; siitä me iloitsemme.

3. Herra on suuria tehnyt meidän kohtaamme: siitä me olemme iloiset.
Neh 1:5. Ja sanoin: Oi Herra, taivaan Jumala, suuri ja peljättävä Jumala, joka pidät liiton ja laupiuden niille, jotka sinua rakastavat ja pitävät sinun käskys!


Neh 2:1. Ja tapahtui kuningas Artahsastan kahdentenakymmenentenä vuonna, Nisanin kuulla, kuin viina oli hänen edessänsä, ja että minä otin viinan ja annoin kuninkaalle; mutta en minä ollut (ennen) murheellinen hänen edessänsä.4. Herra, käännä meidän kohtalomme, niinkuin sadepurot Etelämaassa.

4. Herra! käännä meidän vankiutemme*, niin kuin virrat etelässä.
2 Mos 14:*


Jos 3:*


Jes 43:14. Näin sanoo Herra teidän lunastajanne, Israelin Pyhä: teidän tähtenne olen minä lähettänyt Babeliin, ja olen kukistanut kaikki teljet, ja ajanut murheelliset Kaldealaiset haaksiin.


Jes 43:16. Näin sanoo Herra, joka tien tekee meressä ja polun väkevässä vedessä,


Jes 51:9. Ylös, ylös, pue päälles väkevyyttä, sinä Herran käsivarsi; ylös, niinkuin muinen vanhaan aikaan. Etkös se ole, joka löit ylpiän, ja haavoitit lohikärmeen?


Jes 51:10. Etkös se ole, joka meren, suuren syvän veden kuivasit*? joka syvän meren tieksi teit, että lunastetut kävivät sitä myöten.


Jes 51:11. Niin Herran lunastetut palajavat ja tulevat Zioniin riemulla, ja ijankaikkinen ilo on heidän päänsä päällä oleva; ilon ja riemun he käsittävät, murhe ja huokaus pakenee heitä.5. Jotka kyynelin kylvävät, ne riemuiten leikkaavat.

5. Jotka kyyneleillä kylvävät, ne ilolla niittävät.Matt. 5:4 Autuaita ovat murheelliset, sillä he saavat lohdutuksen.


Luuk. 6:21 Autuaita te, jotka nyt isoatte, sillä teidät ravitaan! Autuaita te, jotka nyt itkette, sillä te saatte nauraa!
6. He menevät itkien, kun kylvösiemenen vievät; he palajavat riemuiten, kun lyhteensä tuovat.

6. He menevät matkaan ja itkevät, ja vievät ulos kalliin siemenen, ja tulevat riemulla*, ja tuovat lyhteensä.Jes. 35:10 Niin Herran vapahdetut palajavat ja tulevat Siioniin riemuiten, päänsä päällä iankaikkinen ilo. Riemu ja ilo saavuttavat heidät, mutta murhe ja huokaus pakenevat.

Jes 35:10. Herran lunastetut palajavat ja tulevat sen kautta riemulla Zioniin, ja ijankaikkinen ilo on oleva heidän päänsä päällä. Ilon ja riemun he käsittävät, ja murhe ja huokaus pitää pakeneman.