PSALMIT

33/38 RAAMATTU

1776 BIBLIA

   

64 Psalmi

64 PsalmiSalakavalia vihollisia vastaan.

Rukous viekkaita kieliä vastaan, ja niiden maalaus.


II. Kaikkein panetteliain rangaistus.1. Veisuunjohtajalle; Daavidin virsi.

1. Davidin Psalmi, edellä veisaajalle.

2. Kuule, Jumala, minun ääneni, kun minä valitan, varjele minun elämäni vihollisen pelosta.

2. Kuule*, Jumala, ääntäni, minun valituksessani: varjele elämäni vihollisen pelvosta.
Ps 5:2. Herra, ota minun sanani korviis, havaitse minun puheeni.3. Kätke minut pahain seuralta, väärintekijäin riehuvalta joukolta,

3. Peitä minua pahain neuvosta, väärintekiäin metelistä,

4. jotka hiovat kielensä kuin miekan, jännittävät jousensa, nuolinaan karvaat sanat,

4. Jotka kielensä hiovat niinkuin miekan: he ampuvat myrkyllisillä sanoillansa niin kuin nuolilla;
Ps 11:2. Sillä katsos, jumalattomat jännittävät joutsen ja panevat nuolensa jänteelle, salaisesti ampuaksensa hurskaita.

Ps. 57:5 Minun sieluni on jalopeurain keskellä, minun täytyy maata tultasuitsevaisten seassa, ihmisten, joiden hampaat ovat keihäitä ja nuolia ja joiden kieli on terävä miekka.

 5. salaa ampuaksensa nuhteettoman. He ampuvat häntä äkisti eivätkä kavahda.

5. Että he salaisesti ampuisivat* viatointa: he ampuvat häntä äkisti ilman pelvota.Ps. 10:8 Kylien vaiheilla hän istuu väijyksissä, hän murhaa salaa syyttömän. Hänen silmänsä vaanivat onnetonta.


Ps. 11:2 Sillä katso, jumalattomat jännittävät jousensa, ovat panneet nuolensa jänteelle oikeamielisiä pimeässä ampuaksensa.


Ps. 58:8 Haihtukoot he tyhjiin niinkuin vesi, joka valuu kuiviin. Kun he ampuvat nuolensa, olkoot ne kuin kärjettömät.

Ps 58:8. Heidän pitää sulaman niin kuin vesi*: he ampuvat nuolillansa, mutta ne käyvät rikki.6. He pysyvät lujina pahoissa aikeissaan, he kehuvat, kuinka he virittävät pauloja, he sanovat: Kuka ne näkee?

6. He vahvistavat itsensä pahoissa juonissansa ja puhuvat, kuinka he paulat virittäisivät, ja sanovat: kuka taitaa ne nähdä?Job 22:13 Ja niin sinä sanot: 'Mitäpä Jumala tietää? Voiko hän tuomita synkkäin pilvien takaa?


Ps. 10:11 Hän sanoo sydämessään: Jumala sen unhottaa, hän on peittänyt kasvonsa, hän ei sitä ikinä näe.


Ps. 10:13 Miksi jumalaton pilkkaa Jumalaa? Miksi hän sanoo sydämessään: Et sinä kosta?


Ps. 94:7 Ja he sanovat: Ei Herra sitä näe, ei Jaakobin Jumala sitä huomaa.
7. He miettivät vääryyksiä: Meillä on juoni valmiiksi mietittynä. Syvä on miehen sisu ja sydän.

7. He ajattelevat vääryyttä, ja päättävät sen minkä he ajatelleet ovat; viekkaat ihmiset ja salakavalat sydämet.Jer. 17:9 Petollinen on sydän ylitse kaiken ja pahanilkinen; kuka taitaa sen tuntea?
8. Mutta Jumala ampuu heidät nuolella, äkisti kohtaavat heitä iskut.

8. Mutta Jumala ampuu heitä; äkillinen nuoli on heidän rangaistuksensa.Ps. 7:14 hän valmistaa surma-aseet ja tekee nuolensa palaviksi.


 

Ps 21:13. Sillä sinä teet heitä olkapääksi: sinä tarkoitat jänteelläs heidän kasvojansa vastaan.9. He joutuvat kompastukseen, heidän oma kielensä langettaa heidät; kaikki, jotka heidät näkevät, nyökyttävät ilkkuen päätään.

9. Heidän oma kielensä pitää heitä langettaman*, että jokainen, joka heidät näkee, pakenee heitä.Ps. 7:16 Hän kaivoi haudan ja koversi sen, mutta itse hän kaatuu tekemäänsä kuoppaan.

Ps 7:16. Hän kaivoi haudan ja valmisti, ja on kaatunut siihen kuoppaan, jonka hän oli tehnyt.

Ps. 9:16 Pakanat ovat vajonneet kaivamaansa hautaan; heidän jalkansa takertui verkkoon, jonka he virittivät.

Ps 9:16. Pakanat ovat vajonneet siihen hautaan, jonka he valmistivat: heidän jalkansa on käsitetty siinä verkossa, jonka he virittivät.10. Ja kaikki ihmiset peljästyvät; he julistavat Jumalan töitä ja ottavat vaarin hänen teoistansa.

10. Ja kaikkein ihmisten pitää pelkäämän, ja Jumalan työtä ilmoittaman, ja hänen työnsä ymmärtämän.Ps. 58:12 Silloin ihmiset sanovat: Totisesti, vanhurskaalla on hedelmä; totisesti, on Jumala, joka tuomitsee maan päällä.


Ps. 94:15 vaan oikeus on vielä noudattava vanhurskautta, ja kaikki oikeamieliset seuraavat sitä.

Ps 94:15. Sillä oikeuden pitää sittekin oikeuden oleman, ja kaikki hurskaat sydämet sitä seuraavat.

 

Rom 9:17. Sillä Raamattu sanoo Pharaolle: juuri sen tähden olen minä sinun herättänyt, osoittaakseni minun voimani sinussa, että minun nimeni kaikessa maassa julistettaisiin.11. Vanhurskas iloitsee Herrassa ja turvaa häneen, ja kaikki oikeamieliset kerskaavat.

11. Vanhurskaat pitää Herrassa riemuitseman, ja häneen uskaltaman; ja kaikki vaat sydämet kerskatkoon siitä.Ps. 68:4 Mutta vanhurskaat iloitsevat ja riemuitsevat Jumalan kasvojen edessä, he ihastuvat ilosta.