PSALMIT

33/38 RAAMATTU

1776 BIBLIA

   

18 Psalmi

18 PsalmiYlistysvirsi Herralle, joka pelastaa kaikista vihollisista.

David kiittää Jumalaa avusta ja rukouksen kuulemisesta.


II. Juttelee avun muotoa.


III. Osoittaa Jumalan pitävän vakain puolta.


IV. Opettaa oikian muodon vihollisilta voittoa saada.


V. Ennustaa Kristuksen voitosta.1.Veisuunjohtajalle; Herran palvelijan Daavidin virsi, jonka sanat hän puhui Herralle sinä päivänä, jona Herra oli pelastanut hänet kaikkien hänen vihollistensa vallasta ja Saulin kädestä.

1. Edellä veisaajalle, Davidin Herran palvelian Psalmi, joka Herralle nämät veisun sanat puhui sinä päivänä, jona Herra hänen vapahti kaikkein vihollistensa käsistä ja Saulin käsistä.
2 Sam 22.*2. Hän sanoi: Sydämestäni minä rakastan sinua, Herra, minun voimani,

2. Ja hän sanoi: minä rakastan sydämestäni sinua, Herra, minun voimani.

3. Herra, minun kallioni, linnani ja pelastajani, minun Jumalani, vuoreni, jonka turviin minä pakenen, minun kilpeni, autuuteni sarvi ja varustukseni.

3. Herra, minun kallioni, minun linnani ja minun vapahtajani; minun Jumalani on minun vahani, johon minä turvaan: minun kilpeni, ja minun autuuteni sarvi, ja minun varjelukseni.Ps. 3:4 Mutta sinä, Herra, olet minun kilpeni, sinä olet minun kunniani, sinä kohotat minun pääni.

Ps 3:4. Mutta sinä, Herra, olet minun kilpeni, joka minun kunniaan saatat, ja minun pääni kohennat.

Ps. 144:2 hän, joka antaa minulle armon; minun linnani, varustukseni ja pelastajani, minun kilpeni, jonka turviin minä pakenen, hän, joka laskee kansani minun valtani alle.

Ps 144:2. Minun laupiuteni ja minun linnani, minun varjelukseni ja minun vapahtajani, minun kilpeni, johon minä uskallan*, joka minun kansani minun alleni vaatii.

Luuk. 1:69 ja kohottanut meille pelastuksen sarven palvelijansa Daavidin huoneesta


Hebr. 2:13 ja taas: Minä panen uskallukseni häneen; ja taas: Katso, minä ja lapset, jotka Jumala on minulle antanut!

Hebr 2:13. Ja taas: minä turvaan häneen*; ja taas: katso, minä ja ne lapset, jotka Jumala minulle antanut on,4. Ylistetty olkoon Herra! - niin minä huudan, ja vihollisistani minä pelastun.

4. Minä kiitän ja avukseni huudan Herraa, niin minä vapahdetaan vihollisistani.Ps. 146:2 Minä ylistän Herraa kaiken ikäni, veisaan kiitosta Jumalalleni, niin kauan kuin elän.
5. Kuoleman paulat piirittivät minut, turmion virrat peljästyttivät minut.

5. Sillä kuoleman siteet ovat käärineet minun ympäri, ja Belialin ojat peljättivät minun.Ps. 55:5 Sydämeni minun rinnassani vapisee, kuoleman kauhut lankeavat minun päälleni.


Ps. 116:3 Kuoleman paulat piirittivät minut, tuonelan ahdistukset kohtasivat minua; minä jouduin hätään ja murheeseen.

Ps 116:3. Kuoleman paulat ovat minun piirittäneet, ja helvetin ahdistukset ovat minun löytäneet*: minä tulin vaivaan ja tuskaan.6. Tuonelan paulat kietoivat minut, kuoleman ansat yllättivät minut.

6. Helvetin siteet kietoivat minun: kuoleman paulat ennättivät minun.

7. Ahdistuksessani minä rukoilin Herraa ja huusin avuksi Jumalaani; hän kuuli minun ääneni temppelistänsä, ja minun huutoni hänen edessään kohosi hänen korviinsa.

7. Ahdistuksessani minä avukseni huudan Herraa, ja minun Jumalani tykö minä huudan: niin hän kuulee ääneni templistänsä, ja minun huutoni hänen edessänsä tulee hänen korviinsa.Ps. 3:5 Ääneeni minä huudan Herraa, ja hän vastaa minulle pyhältä vuoreltansa. Sela.


Joona 2:3 ja sanoi: Minä huusin ahdistuksessani Herraa, ja hän vastasi minulle. Tuonelan kohdussa minä huusin apua, ja sinä kuulit minun ääneni.
8. Silloin maa huojui ja järisi, vuorten perustukset järkkyivät; ne horjuivat, sillä hänen vihansa syttyi.

8. Maa liikkui ja vapisi, ja vuorten perustukset liikkuivat: he värisivät, koska hän vihastui.
2 Mos 19:18. Mutta koko Sinain vuori suitsi, siitä että Herra astui alas sen päälle tulessa, ja sen savu kävi ylös niin kuin pätsin savu, niin että koko vuori sangen kovaan vapisi.

Ps. 68:9 niin maa vapisi ja taivaat tiukkuivat Jumalan kasvojen edessä, Siinai vapisi Jumalan, Israelin Jumalan, kasvojen edessä.

 9. Savu suitsusi hänen sieraimistaan, kuluttava tuli hänen suustansa, palavat hiilet hehkuivat hänestä.

9. Savu suitsi hänen sieraimistansa ja kuluttava tuli hänen suustansa, niin että hiilet siitä syttyivät.2 Moos. 19:18 Ja koko Siinain vuori peittyi savuun, kun Herra astui sille alas tulessa, ja siitä nousi savu niinkuin pätsin savu, ja koko vuori vapisi kovasti.
10. Hän notkisti taivaat ja astui alas, synkkä pilvi jalkojensa alla.

10. Hän notkisti taivaat ja astui alas, ja synkiä pimeys oli hänen jalkainsa alla.

11. Ja hän ajoi kerubin kannattamana ja lensi, ja hän liiti tuulen siivillä;

11. Hän astui Kerubimin päälle ja lensi, ja hän lensi tuulen sulkain päällä.Ps. 99:1 Herra on kuningas, vaviskoot kansat - hän, jonka valtaistuinta kerubit kannattavat - huojukoon maa.


Ps. 104:3 sinä rakennat salisi vetten päälle, teet pilvet vaunuiksesi ja kuljet tuulen siivillä.


Hes. 9:3 Mutta Israelin Jumalan kirkkaus oli kohonnut yläpuolelta kerubin, jonka yllä se oli ollut, huoneen kynnykselle ja huusi pellavavaatteisiin puetulle miehelle, jolla oli kirjoitusneuvot vyöllänsä;
12. hän pani pimeyden verhoksensa, majaksensa yltympäri: mustat vedet, paksut pilvet.

12. Hän pani pimeyden majansa ympärille, ja mustat paksut pilvet, jossa hän lymyssä* oli.Ps. 97:2 Pilvi ja pimeys on hänen ympärillänsä, vanhurskaus ja oikeus on hänen valtaistuimensa perustus.


Jes. 45:15 Totisesti, sinä olet salattu Jumala, sinä Israelin Jumala, sinä Vapahtaja.

Jes 45:15. Totisesti sinä olet salattu Jumala, sinä Jumala, Israelin Vapahtaja.

Jes. 50:3 Minä puetan taivaat mustiin ja panen murhepuvun niitten verhoksi.
13. Hohteesta, joka kävi hänen edellänsä, purkautuivat pilvet rakeiksi ja palaviksi hiiliksi.

13. Kirkkaudesta hänen edessänsä hajosivat pilvet rakeilla ja leimauksilla.

14. Ja Herra jylisi taivaassa, Korkein antoi äänensä kaikua, tulla rakeita ja palavia hiiliä.

14. Ja Herra jylisti taivaissa, Ylimmäinen antoi pauhinansa, rakeilla ja leimauksilla.Ps. 29:3 Herran ääni käy vetten päällä; kunnian Jumala jylisee, Herra suurten vetten päällä.
15. Hän lennätti nuolensa ja hajotti heidät, paljon salamoita ja kauhistutti heidät.

15. Hän ampui nuolensa* ja hajoitti heitä: hän iski kovat leimaukset, ja peljätti heitä,1 Sam. 7:10 Sillä kun Samuelin uhratessa polttouhria filistealaiset lähestyivät käydäkseen taisteluun Israelia vastaan, niin sinä päivänä Herra jylisi kovalla ukkosen jylinällä filistealaisia vastaan ja saattoi heidät hämminkiin, niin että Israel voitti heidät.

 

Ps. 148:8 tuli ja rakeet, lumi ja sumu, sinä myrskytuuli, joka panet hänen käskynsä toimeen,

Ps 148:8. Tuli ja rakeet, lumi ja sumu, tuulispää, jotka hänen sanansa toimittavat,16. Silloin vetten syvyydet tulivat näkyviin, ja maanpiirin perustukset paljastuivat sinun nuhtelustasi, Herra, sinun vihasi hengen puuskauksesta.

16. Ja niin ilmestyivät vetten kuljut, ja maan perustukset ilmaantuivat, Herra, sinun kovasta nuhtelemisestas ja sinun sieramies hengen puhalluksesta.

17. Hän ojensi kätensä korkeudesta ja tarttui minuun, veti minut ylös suurista vesistä;

17. Hän lähetti korkeudesta ja otti minun, ja veti minun ulos suurista vesistä.Ps. 32:6 Sentähden rukoilkoot sinua kaikki hurskaat aikana, jona sinut löytää voidaan. Vaikka suuret vedet tulvisivat, eivät ne heihin ulotu.


Ps. 69:2 Pelasta minut, Jumala, sillä vedet käyvät minun sieluuni asti.


Ps. 144:7 Ojenna kätesi korkeudesta, tempaa ja pelasta minut suurista vesistä, muukalaisten kädestä,
18. hän pelasti minut voimallisesta vihollisestani, minun vihamiehistäni, sillä he olivat minua väkevämmät.

18. Hän vapahti minun* voimallisista vihollisistani, minun vainollisistani, jotka minua väkevämmät olivat.1 Sam. 23:1 Daavidille ilmoitettiin: Katso, filistealaiset ovat taistelemassa Kegilaa vastaan ja ryöstävät puimatantereita.

1 Sam 23:*19. He hyökkäsivät minun kimppuuni hätäni päivänä, mutta Herra tuli minun tuekseni.

19. Ne ennättivät minun tuskapäivänäni; mutta Herra tuli minun turvakseni.Ps. 4:2 Vastaa minulle, kun minä huudan, sinä minun vanhurskauteni Jumala, joka ahdingossa avarrat minun tilani. Armahda minua, kuule minun rukoukseni.

Ps 4:2. Rukoillessani kuule minua, vanhurskauteni* Jumala, joka minua lohdutat ahdistuksessani: ole minulle armollinen, ja kuule rukoukseni.

Ps. 26:1 Daavidin virsi. Auta minut oikeuteeni, Herra, sillä minä olen vaeltanut nuhteettomasti ja turvaan horjumatta Herraan.

Ps 26:1. Tuomitse minua, Herra; sillä minä olen vakuudessani vaeltanut*: ja minä toivon Herraan, sen tähden en minä livistele.20. Hän toi minut avaraan paikkaan, hän vapautti minut, sillä hän oli mielistynyt minuun.

20. Ja hän vei minun lakialle: hän tempasi minun ulos; sillä hän mielistyi minuun.

21. Herra tekee minulle minun vanhurskauteni mukaan, minun kätteni puhtauden mukaan hän minulle maksaa.

21. Herra maksoi minulle minun vanhurskauteni jälkeen: hän antoi minulle kätteni puhtauden jälkeen.Job 22:30 Hän pelastaa senkin, joka ei ole viaton; sinun kättesi puhtauden tähden hän pelastuu.

Job 22:30. Sekin, joka ei viatoin ole, autetaan ja pelastetaan sinun kättes puhtauden tähden.

Ps. 17:1 Daavidin rukous. Kuule, Herra, minun oikeata asiaani, tarkkaa minun huutoani, ota korviisi minun rukoukseni, joka ei lähde petollisilta huulilta.
22. Sillä minä olen noudattanut Herran teitä enkä ole luopunut pois Jumalastani, jumalattomuuteen.

22. Sillä minä pidän Herran tiet, ja en ole jumalatoin minun Jumalaani vastaan.

23. Kaikki hänen oikeutensa ovat minun silmieni edessä, enkä minä hänen käskyjänsä syrjään sysää.

23. Sillä kaikki hänen oikeutensa ovat silmäini edessä, ja hänen käskyjänsä en minä tyköäni hylkää,

24. Minä olen vilpitön häntä kohtaan ja varon itseni pahoista teoista.

24. Vaan olen vakaa hänen edessänsä ja vältän vääryyttä.5 Moos. 18:13 Ole siis nuhteeton Herran, sinun Jumalasi, edessä.


1 Kun. 15:5 koska Daavid oli tehnyt sitä, mikä on oikein Herran silmissä, eikä koko elinaikanaan ollut poikennut mistään, mitä hän on käskenyt, paitsi heettiläisen Uurian asiassa.
25. Sentähden Herra palkitsee minulle minun vanhurskauteni mukaan, sen mukaan kuin käteni ovat puhtaat hänen silmiensä edessä.

25. Sen tähden Herra kostaa minulle vanhurskauteni perästä, kätteni puhtauden jälkeen, silmäinsä edessä.1 Sam. 26:23 Herra palkitsee jokaiselle hänen vanhurskautensa ja uskollisuutensa. Sillä Herra antoi sinut tänä päivänä minun käsiini, mutta minä en tahtonut satuttaa kättäni Herran voideltuun.
26. Hurskasta kohtaan sinä olet hurskas, nuhteetonta kohtaan nuhteeton;

26. Pyhäin kanssa sinä pyhä olet, ja toimellisten kanssa toimellinen.

27. puhdasta kohtaan sinä olet puhdas, mutta kieroa kohtaan nurja.

27. Puhdasten kanssa sinä puhdas olet, ja nurjain kanssa sinä nurja olet.3 Moos. 26:23 Jos te ette vielä tästäkään minun kurituksestani ota ojentuaksenne, vaan yhä käytte minua vastaan,


Sananl. 3:34 Pilkkaajille hänkin on pilkallinen, mutta nöyrille hän antaa armon.


Hes. 7:27 Kuningas murehtii, päämies pukeutuu kauhuun, ja maan kansan kädet pelosta vapisevat. Minä teen heille heidän teittensä mukaan, ja tuomitsen heidät heidän tuomioittensa mukaan, ja he tulevat tietämään, että minä olen Herra.

Hes 7:27. Kuninkaan pitää murheessa oleman ja päämiehet surullisissa vaatteissa, ja maassa kansan kädet vapiseman. Minä tahdon niin laittaa itseni heidän kanssansa, kuin he eläneet ovat, ja tuomita heitä, niin kuin he ansainneet ovat: ja heidän pitää tietämän, että minä olen Herra.

Miika 2:8 Mutta aikoja sitten on minun kansani asettunut viholliseksi; vaatteiden päältä te kiskotte vaipan niiltä, jotka huoleti kulkevat, jotka sotaa väistävät.

Miik 2:8. Mutta minun kansani on jo ennen tätä hankkinut niin kuin vihollinen; he ryöstävät* sekä hameen että päällisvaatteen niin kuin sodassa niiltä, jotka suruttomasti vaeltavat.28. Sillä sinä pelastat nöyrän kansan, mutta ylpeät silmät sinä painat alas.

28. Sillä sinä vapahdat ahdistetun kansan, ja korkiat silmät sinä alennat.Jes. 2:11 Ihmisten ylpeät silmät painuvat maahan, miesten korskeus masentuu, ja sinä päivänä Herra yksinänsä on korkea.


Luuk. 1:51 Hän on osoittanut voimansa käsivarrellaan; hän on hajottanut ne, joilla oli ylpeät ajatukset sydämessään.

Luuk 1:51. Hän osoitti voiman käsivarrellansa ja hajotti* koriat heidän sydämensä mielestä.29. Sillä sinä annat minun lamppuni loistaa; Herra, minun Jumalani, valaisee minun pimeyteni.

29. Sillä minun kynttiläni sinä valaiset; Herra minun Jumalani valaisee minun pimeyteni.Ps. 112:4 Oikeamielisille koittaa pimeydessä valkeus, armollinen, laupias ja vanhurskas.
30. Sinun avullasi minä hyökkään rosvojoukkoa vastaan; Jumalani avulla minä ryntään ylitse muurin.

30. Sillä sinun kauttas minä sotaväen murran, ja minun Jumalassani karkaan muurin ylitse.Ps. 60:14 Jumalan voimalla me teemme väkeviä tekoja; hän tallaa meidän vihollisemme maahan.


Fil. 4:13 Kaikki minä voin hänessä, joka minua vahvistaa.
31. Jumalan tie on nuhteeton, Herran sana tulessa koeteltu. Hän on kaikkien kilpi, jotka häneen turvaavat.

31. Jumalan tie on täydellinen. Herran puheet tulella koetellut*: hän on kaikkein kilpi, jotka häneen uskaltavat.Ps. 12:7 Herran sanat ovat selkeitä sanoja, hopeata, joka kirkkaana valuu sulattimesta maahan, seitsenkertaisesti puhdistettua.

Ps 12:7. Herran puheet ovat kirkkaat, niin kuin selitetty hopia saviastioissa, seitsemän kertaa koeteltu.

Sananl. 30:5 Jokainen Jumalan sana on taattu; hän on niiden kilpi, jotka häneen turvaavat.

San l. 30:5. Kaikki Jumalan sanat ovat kirkastetut*, ja ovat kilpi niille, jotka uskovat hänen päällensä.32. Sillä kuka muu on Jumala kuin Herra, ja kuka pelastuksen kallio, paitsi meidän Jumalamme -.

32. Sillä kuka on Jumala, paitsi Herraa? ja kuka on kallio, paitsi Jumalaamme?5 Moos. 4:35 Sinun on annettu se nähdä, tietääksesi, että Herra on Jumala, eikä muuta jumalaa ole kuin hän.


Jes. 43:11 Minä, minä olen Herra, eikä ole muuta pelastajaa, kuin minä.
33. se Jumala, joka minut voimalla vyöttää ja tekee minun tieni nuhteettomaksi,

33. Jumala vyöttää minun voimalla, ja panee minun tieni viattomaksi.

34. tekee minun jalkani nopeiksi niinkuin peurat ja asettaa minut kukkuloilleni,

34. Hän tekee jalkani niin kuin peurain jalat*, ja asettaa minun korkeudelle.Hab. 3:19 Herra, Herra on minun voimani. Hän tekee minun jalkani nopsiksi niinkuin peurat ja antaa minun käydä kukkuloillani. Veisuunjohtajalle; minun kielisoittimillani.

Hab 3:19. Herra, Herra on minun voimani, joka asettaa minun jalkani niin kuin peuran jalat*, ja vie minun korkialle, niin että minä soitan kanteleitani.35. joka opettaa minun käteni sotimaan ja käsivarteni vaskijousta jännittämään!.

35. Hän opettaa käteni sotimaan, ja käsivarteni vaskijoutsea vetämään.Ps. 144:1 Daavidin virsi. Kiitetty olkoon Herra, minun kallioni, joka opettaa minun käteni taistelemaan, minun sormeni sotimaan,

Ps 144:1. Kiitetty olkoon Herra, minun turvani, joka käteni opettaa sotimaan, ja sormeni tappelemaan,36. Sinä annat minulle pelastuksen kilven, ja sinun oikea kätesi minua tukee; sinun laupeutesi tekee minut suureksi.

36. Ja sinä annoit minulle autuutes kilven, ja sinun oikia kätes vahvistaa minun: ja koskas minun alennat, niin sinä teet minun suureksi.Ps. 71:20 Sinä, joka olet antanut meidän kokea paljon ahdistusta ja onnettomuutta, sinä virvoitat meidät jälleen henkiin, ja maan syvyyksistä sinä tuot meidät takaisin.

Ps 71:20. Sillä sinä annat minun nähdä paljon ja suuria ahdistuksia, ja virvoitat minua jälleen; ja taas sinä haet minua ulos maan syvyydestä.


Ps 71:21. Sinä teet minun sangen suureksi*, ja lohdutat minua jälleen.

Ps. 113:5 Kuka on niinkuin Herra, meidän Jumalamme, joka korkealla asuu

 37. Sinä annat minun askeleilleni avaran tilan, ja minun jalkani eivät horju.

37. Sinä levitit minun askeleeni minun allani, ettei minun kantapääni livistyneet.Ps. 17:5 Minun askeleeni pysyvät sinun poluillasi, minun jalkani eivät horju.

Ps 17:5. Hallitse minun käyntöni poluillas, ettei minun askeleeni liukahtaisi.38. Minä ajan vihollisiani takaa ja saavutan heidät enkä palaja, ennenkuin teen heistä lopun;

38. Minä ajan vihollisiani takaa ja käsitän heitä, ja en palaja, ennen kuin minä heidät hukutan.

39. minä murskaan heidät, niin etteivät voi nousta, he sortuvat minun jalkojeni alle.

39. Minä runtelen heitä, ettei he taida nousta: heidän täytyy kaatua jalkaini alla.Ps. 27:2 Kun pahat käyvät minun kimppuuni, syömään minun lihaani, niin he, minun ahdistajani ja vihamieheni, kompastuvat ja kaatuvat.

Ps 27:2. Sen tähden, vaikka pahat, vainolliseni ja viholliseni, lähestyvät minun lihaani syömään, täytyy heidän kuitenkin itseänsä loukata ja langeta.40. Sinä vyötät minut voimalla sotaan, sinä painat vastustajani minun alleni.

40. Sinä valmistat minun voimalla sotaan: sinä taivutat minun alleni ne, jotka nousevat minua vastaan.

41. Sinä ajat minun viholliseni pakoon, ja vihamieheni minä hukutan.

41. Sinä annat minulle viholliseni kaulan, ja minä kadotan vainoojani.

42. He huutavat, mutta pelastajaa ei ole, huutavat Herraa, mutta hän ei heille vastaa.

42. He huutavat, vaan ei ole auttajaa: Herran tykö, mutta ei hän vastaa heitä.Jes. 1:15 Kun te ojennatte käsiänne, minä peitän silmäni teiltä; vaikka kuinka paljon rukoilisitte, minä en kuule: teidän kätenne ovat verta täynnä.

Jes 1:15. Ja kuin te parhaallansa käsiänne nostatte (a), niin minä kuitenkin käännän silmäni teistä pois*; ja vaikka te paljon rukoilisitte, en minä kuitenkaan teitä kuule; teidän kätenne ovat verenvikoja täynnä.

Joh. 9:31 Me tiedämme, ettei Jumala kuule syntisiä; vaan joka on jumalaapelkääväinen ja tekee hänen tahtonsa, sitä hän kuulee.

Joh 9:31. Mutta me tiedämme, ettei Jumala kuule syntisiä; vaan joka on Jumalan palvelia ja tekee hänen tahtonsa, sitä hän kuulee.43. Minä survon heidät tomuksi tuuleen, viskaan heidät niinkuin loan kadulle.

43. Minä survon heitä niin kuin maan tomun tuulen edessä, ja heitän pois niin kuin loan kaduilta.

44. Sinä pelastat minut kansan riidoista, sinä asetat minut pakanain pääksi, kansat, joita minä en tunne, palvelevat minua.

44. Sinä pelastat minua riitaisesta kansasta*: sinä asetat minun pakanain pääksi; se kansa, jota en minä tuntenut, palvelee minua. 

2 Sam 15:20. Sillä eilen sinä tulit, ja minun pitäis tänäpänä antaman sinun käydä meidän kanssamme; mutta minä menen, kuhunka minä menen: palaja sinä ja vie sinun veljes myötäs. Sinun kanssas tapahtukoon armo ja vakuus!


2 Sam 20:*

Ps. 60:8 Jumala on puhunut pyhäkössänsä! Minä riemuitsen, minä jaan Sikemin ja mittaan Sukkotin laakson.Ps 60:10. Moab on minun pesinpatani, Edomin ylitse heitän minä kenkäni: sinä Philistea, iloitse minusta.45. Jo korvan kuulemalta he minua tottelevat; muukalaiset matelevat minun edessäni.

45. Se kuultelee minua kuuliaisilla korvilla: muukalaiset lapset kieltävät minun.5 Moos. 33:29 Autuas olet sinä, Israel; kuka on sinun vertaisesi! Sinä olet kansa, jota Herra auttaa, hän, joka on sinun kilpesi ja suojasi, sinun miekkasi ja korkeutesi. Vihollisesi mielistelevät sinua, ja sinä astut heidän kukkuloillansa.
46. Muukalaiset masentuvat ja tulevat vavisten varustuksistansa.

46. Muukalaiset lapset vaipuvat ja vapisevat siteissänsä.

47. Herra elää! Kiitetty olkoon minun kallioni ja ylistetty minun pelastukseni Jumala,

47. Herra elää, ja kiitetty olkoon minun kallioni, ja minun autuuteni Jumala olkoon ylistetty!

48. Jumala, joka hankkii minulle koston ja saattaa kansat minun valtani alle;

48. Jumala, joka minulle koston antaa, ja vaatii kansat minun alleni;Ps. 47:4 Hän kukistaa kansat meidän allemme ja kansakunnat jalkaimme alle.
49. sinä, joka pelastat minut vihollisistani ja korotat minut vastustajaini ylitse ja päästät minut väkivaltaisesta miehestä.

49. Joka minua auttaa vihollisistani: sinä korotat myös minun niistä, jotka karkaavat minua vastaan: sinä pelastat minua väkivaltaisesta miehestä.

50. Sentähden minä ylistän sinua, Herra, kansojen keskuudessa ja veisaan sinun nimesi kiitosta,

50. Sen tähden minä kiitän sinua, Herra, pakanain seassa, ja veisaan nimelles kiitoksen,Room. 15:9 mutta että pakanat laupeuden tähden ovat ylistäneet Jumalaa, niinkuin kirjoitettu on: Sentähden minä ylistän sinua pakanain seassa ja veisaan kiitosta sinun nimellesi.

Rom 15:9. Mutta että pakanat laupiuden edestä Jumalaa kiittäisivät*, niin kuin kirjoitettu on: sen tähden kiitän minä sinua pakanain seassa ja veisaan sinun nimelles.51. sinun, joka annat kuninkaallesi suuren avun ja teet laupeuden voidellullesi, Daavidille ja hänen jälkeläisilleen, iankaikkisesti.

51. Joka suuren autuuden kuninkaallensa osoittaa, ja tekee hyvästi voidellullensa, Davidille, ja hänen siemenellensä ijankaikkisesti.2 Sam. 7:8 Sano siis minun palvelijalleni Daavidille: Näin sanoo Herra Sebaot: Minä olen ottanut sinut laitumelta, lammasten jäljestä, kansani Israelin ruhtinaaksi.