PSALMIT

33/38 RAAMATTU

1776 BIBLIA

   

16 Psalmi

16 PsalmiHerra on hurskaan ainoa turva.

Ennustus Kristuksesta.


I. Kuinka hän puhuu taivaallisen Isänsä kanssa ansionsa tarkoituksesta ja osallisuudesta.


II. Kiittää avun edestä, ja iloitsee kärsimistänsä seuraavasta suloisuudesta.
Davidin kultainen kappale.

1. Daavidin laulu. Varjele minua, Jumala, sillä sinuun minä turvaan.

1. Kätke minua Jumala; sillä minä uskallan sinuun.Ps. 25:20 Varjele minun sieluni ja pelasta minut. Älä salli minun tulla häpeään, sillä sinuun minä turvaan.


 

Hebr 2:13. Ja taas: minä turvaan häneen*; ja taas: katso, minä ja ne lapset, jotka Jumala minulle antanut on,2. Minä sanon Herralle: Sinä olet minun Herrani, paitsi sinua ei ole minulla mitään hyvää;

2. Sinä (a) olet Herralle sanonut: sinä olet minun Herrani: minun hyvätyöni ei ole sinun tähtes,
(a) nimittäin; minun sieluni.Ps. 73:25 Ketä muuta minulla olisi taivaassa! Ja kun sinä olet minun kanssani, en minä mistään maan päällä huoli.
3. ja pyhille, jotka maassa ovat: Nämä ovat ne jalot, joihin on koko minun mielisuosioni.

3. Vaan pyhäin tähden, jotka maan päällä ovat, ja kunniallisten tähden*, joissa kaikki minun mielisuosioni on.
Hebr 2:10. Sillä se sopi hänen, jonka tähden kaikki ovat* ja jonka kautta kaikki ovat, joka paljon lapsia kunniaan saattaa, että hän heidän autuutensa Pääruhtinaan kärsimisen kautta täydelliseksi tekis.4. Monta tuskaa on niillä, jotka ottavat vieraan jumalan; minä en uhraa niille verta juomauhriksi enkä päästä huulilleni niiden nimiä.

4. Mutta jotka toisen jälkeen rientävät, niillä pitää suuri sydämen kipu oleman: en minä uhraa heidän juomauhriansa verestä, enkä mainitse heidän nimiänsä suussani.

5. Herra on minun pelto- ja malja-osani; sinä hoidat minun arpani.

5. Mutta Herra on minun tavarani ja osani: sinä tähteelle panet minun perimiseni.Ps. 73:26 Vaikka minun ruumiini ja sieluni nääntyisi, Jumala on minun sydämeni kallio ja minun osani iankaikkisesti.


Ps. 119:57 Herra on minun osani; minä olen päättänyt noudattaa sinun sanojasi.


Valit. 3:24 Minun osani on Herra, sanoo minun sieluni; sentähden minä panen toivoni häneen.
6. Arpa lankesi minulle ihanasta maasta, ja kaunis on minun perintöosani.

6. Arpa lankesi minulle kauniimmissa: minä olen jalon perimisen saanut.Room. 8:17 Mutta jos olemme lapsia, niin olemme myöskin perillisiä, Jumalan perillisiä ja Kristuksen kanssaperillisiä, jos kerran yhdessä hänen kanssaan kärsimme, että me yhdessä myös kirkastuisimme.
7. Minä kiitän Herraa, joka on minua neuvonut; yölläkin minua siihen sisimpäni kehoittaa.

7. Minä kiitän Herraa, joka minua on neuvonut: niin myös minun munaskuuni ovat yöllä kurittaneet.

8. Minä pidän Herran aina edessäni; kun hän on minun oikealla puolellani, en minä horju.

8. Minä pidän aina Herran kasvoini edessä, sillä hän on minun oikialla puolellani, sen tähden en minä horju.1 Moos. 28:15 Ja katso, minä olen sinun kanssasi ja varjelen sinua, missä ikinä kuljet, ja saatan sinut takaisin tähän maahan; sillä minä en jätä sinua, ennenkuin olen toteuttanut sen, minkä minä olen sinulle puhunut.


Jes. 50:7 Herra, Herra auttaa minua; sentähden ei minuun pilkka koskenut, sentähden tein kasvoni koviksi kuin piikivi, sillä minä tiedän, etten häpeään joudu.

Jes 50:7. Ja Herra, Herra minua auttaa, sen tähden en minä tule häpiään; sen tähden panin minä kasvoni niin kuin limsiön, sillä minä tiedän, etten minä tule häpiään.


Jes 50:8. Se on läsnä, joka minun vanhurskauttaa*; kuka tahtoo riidellä minun kanssani? Seisokaamme ynnä; kellä on oikeus minua vastaan, se tulkoon tänne minun tyköni.

Ap. t. 2:25 Sillä Daavid sanoo hänestä: 'Minä näen alati edessäni Herran, sillä hän on minun oikealla puolellani, etten horjahtaisi.

Ap. T 2:25. Sillä David sanoo hänestä: minä olen aina Herran minun kasvoini eteen pannut, sillä hän on minun oikialla puolellani, etten minä horjahtaisi.9. Sentähden minun sydämeni iloitsee ja sieluni riemuitsee, ja myös minun ruumiini asuu turvassa.

9. Sen tähden minun sydämeni riemuitsee ja minun kunniani on iloinen, ja minun lihani lepää toivossa.Ps. 31:8 Minä iloitsen ja riemuitsen sinun armostasi, kun sinä katsoit minun kurjuuttani, tunsit minun sieluni ahdistukset,

Ps 31:8. Minä ihastun ja riemuitsen* sinun hyvyytes tähden, ettäs katsot minun raadollisuuttani, ja tunnet minun sieluni tuskassa.10. Sillä sinä et hylkää minun sieluani tuonelaan etkä anna hurskaasi nähdä kuolemaa.

10. Sillä et sinä hyljää sieluani helvetissä, etkä salli sinun pyhäs näkevän turmelusta.Ap. t. 2:27 sillä sinä et hylkää minun sieluani tuonelaan etkä salli Pyhäsi nähdä katoavaisuutta.


 

Ap. T 2:31. Näki hän ennen ja puhui Kristuksen ylösnousemisesta, ettei hänen sieluansa annettu ylön helvetissä, eikä hänen lihansa nähnyt turmelusta.

Ap. t. 13:35 Sentähden hän myös toisessa paikassa sanoo: 'Sinä et salli Pyhäsi nähdä katoavaisuutta.'

Ap. T 13:35. Sen tähden hän myös sanoo toisessa paikassa: et sinä salli sinun Pyhäs turmelusta näkevän.11. Sinä neuvot minulle elämän tien; ylenpalttisesti on iloa sinun kasvojesi edessä, ihanuutta sinun oikeassa kädessäsi iankaikkisesti.

11. Sinä osoitat minulle elämän tien, sinun kasvois edessä on täydellinen ilo, ja riemullinen meno oikialla kädelläs ijankaikkisesti.Ps. 17:15 Mutta minä saan nähdä sinun kasvosi vanhurskaudessa, herätessäni ravita itseni sinun muotosi katselemisella.

Ps 21:7. Sillä sinä asetat hänen siunaukseksi ijankaikkisesti: sinä ilahutat hänen kasvois edessä ilolla.

Ps. 21:7 Sillä sinä asetat hänet suureksi siunaukseksi ikuisiin aikoihin asti; sinä ilahutat häntä riemulla kasvojesi edessä.

Hebr 8:1. Mutta tämä on pääkappale niistä, joita me puhumme: meillä on senkaltainen ylimmäinen Pappi*, joka istuu oikialla kädellä majesteetin istumella taivaissa,