PSALMIT

33/38 RAAMATTU

1776 BIBLIA

   

70 Psalmi

70 PsalmiAvunhuuto vihollisia vastaan.

David rukoilee vihollisia vastaan.


II. Toivottaa jumalisille iloa ja itsellensä pikaista pelastusta. Tämä sopii myös Kristukseen.1. Veisuunjohtajalle; Daavidin virsi; syntiä tunnustettaessa.

1. Davidin Psalmi edellä veisaajalle, muistoksi.
2 Tim 2:8. Muista Jesuksen Kristuksen päälle, joka kuolleista noussut on: Davidin siemenestä* minun evankeliumini jälkeen,2. Jumala, riennä minua pelastamaan, riennä minun avukseni, Herra.

2. Riennä, Jumala, minua vapahtamaan: kiiruhda, Herra, minua auttamaan.
Ps 31:3. Kallista korvas minun puoleeni, auta minua äkisti: ole minulle vahva kallio ja linna minua auttamaan;

Ps. 40:14 Kelvatkoon sinulle, Herra, pelastaa minut, Herra, riennä minun avukseni.

 3. Joutukoot häpeään ja punastukoot ne, jotka minun henkeäni väijyvät; peräytykööt ja saakoot häpeän ne, jotka tahtovat minulle onnettomuutta.

3. Häpiään tulkoon ja hävetköön, jotka minun sieluani väijyvät: ajettakoon takaperin ja tulkoon häväistyksi, jotka minulle pahaa suovat;
Ps 35:4. Häpiään ja pilkkaan tulkoon kaikki, jotka sieluani väijyvät: palatkoon takaperin ja nauruksi tulkoon, jotka minulle pahaa suovat.


Ps 40:15. Hävetköön ja kaikki pilkaksi tulkoon, jotka minun sieluani väijyvät hukataksensa sitä: palatkoon takaperin ja häpiään tulkoon, jotka minulle pahaa suovat.4. Kääntykööt takaisin häpeissänsä ne, jotka sanovat: Kas niin, kas niin!.

4. Että he jälleen häpiään tulisivat, jotka minua pitittävät.
Ps 40:16. Hämmästyköön häpiässänsä, jotka minulle sanovat: niin, niin.


Ps 71:13. Hävetköön ja hukkukoon, jotka minun sieluani vastaan ovat: häpiän ja häväistyksen alle tulkoon, jotka minulle pahaa suovat.5. Iloitkoot ja riemuitkoot sinussa kaikki, jotka sinua etsivät; joille sinun apusi on rakas, ne sanokoot aina: Ylistetty olkoon Jumala!.

5. Iloitkaan ja riemuitkaan sinussa* kaikki, jotka sinua etsivät; ja jotka sinun autuuttas rakastavat, sanokaan aina: Jumala olkoon suuresti ylistetty!
Phil 4:4. Iloitkaat aina Herrassa, ja taas minä sanon: iloitkaat.6. Mutta minä olen kurja ja köyhä; Jumala, riennä minun tyköni. Sinä olet minun apuni ja vapauttajani; Herra, älä viivy.

6. Mutta minä olen raadollinen ja köyhä, riennä, Jumala, minun tyköni; sillä sinä olet minun auttajani ja pelastajani, Herra, älä viivyttele.
Ps 40:18. Minä olen köyhä ja vaivainen, mutta Herra pitää minusta murheen: sinä olet minun auttajani ja vapahtajani: minun Jumalani, älä viivy.