PSALMIT

33/38 RAAMATTU

1776 BIBLIA

   

36 Psalmi

36 PsalmiJumalattoman pahuus. Jumalan armo.

David maalaa jumalattomain ilkeyden.


II. Julistaa Jumalan hyvyyttä jumalisia kohtaan.


III. Rukoilee jumalisille suojelusta jumalattomain pahuutta vastaan.1. Veisuunjohtajalle; Herran palvelijan Daavidin virsi.

1. Davidin, Herran palvelian Psalmi, edellä veisaajalle.

2. Synti sanoo jumalattomalle: minun sydämessäni ei ole Jumalan pelkoa hänen silmäinsä edessä.

2. Se on sydämestäni sanottu jumalattomain menosta: ei he ensinkään Jumalaa pelkää.Room. 3:18 Ei ole Jumalan pelko heidän silmäinsä edessä.
3. Sillä se tekee kaiken sileäksi hänen silmissään, että hänen pahuutensa havaittaisiin ja häntä vihattaisiin.

3. Sillä hän suosittelee itsiänsä silmäinsä edessä, niin kauvan kuin hän löytää pahuutensa, saattaaksensa vihaa matkaan.Ps. 10:3 Sillä jumalaton kerskaa omista himoistansa, ja kiskuri kiroaa, pilkkaa Herraa.
4. Hänen suunsa sanat ovat vääryyttä ja petosta; hän on lakannut tekemästä sitä, mikä taidollista ja hyvää on.

4. Hänen suunsa sanat ovat vääryys ja petos; ei hän tahdo enempää ymmärtää, että hän jotakin hyvää tekis,

5. Hän miettii turmiota vuoteessansa, hän pysyy tiellä, joka ei ole hyvä, hän ei kammo pahaa.

5. Mutta ajattelee vuoteessansa vahinkoa*, ja pysyy vahvasti pahalla tiellä; ja ei he mitään pahaa hylkää.Sananl. 4:16 Sillä eivät he saa nukkua, elleivät pahaa tee; se riistää heiltä unen, elleivät ole ketään kaataneet.

San l. 4:16. Sillä ei he makaa, jollei he ole pahoin tehneet, eikä lepää, jollei he ole vahinkoa tehneet.

Miika 2:1 Voi niitä, jotka miettivät turmiota ja valmistelevat pahaa vuoteillansa! Aamun valjettua he sen tekevät, sillä heillä on siihen valta.

Miik 2:1. Voi niitä, jotka vahinkoa ajattelevat, ja pahoja juonia vuoteissansa ahkeroitsevat*! että he sen täyttäisivät kuin aamu valistaa; sillä heilläpä valta on.6. Herra, sinun armosi ulottuu taivaisiin, sinun totuutesi pilviin asti.

6. Herra, sinun laupiutes ulottuu niin leviältä kuin taivas on, ja sinun totuutes niin avaralta kuin pilvet juoksevat.Ps. 57:11 Sillä suuri on sinun armosi ja ulottuu hamaan taivaisiin, ja sinun totuutesi pilviin asti.

Ps 57:11. Sillä sinun armos on suuri hamaan taivaisiin asti, ja sinun totuutes pilviin asti.

Ps. 108:5 Sillä suuri on sinun armosi ja ulottuu ylitse taivasten ja sinun totuutesi hamaan pilviin asti.

Ps 108:5. Sillä sinun armos on suuri ylitse taivasten, ja sinun totuutes hamaan pilviin asti.7. Sinun vanhurskautesi on kuin Jumalan vuoret, sinun tuomiosi niinkuin suuri syvyys, ihmistä ja eläintä sinä autat, Herra.

7. Sinun vanhurskautes on niin kuin Jumalan vuoret, ja sinun oikeutes niin kuin suuri syvyys*: Herra, sinä autat sekä ihmiset että eläimet.
Ps 92:6. Herra, kuinka sinun tekos ovat niin suuret? Sinun ajatukses ovat ylen syvät.

Ps. 145:15 Kaikkien silmät vartioitsevat sinua, ja sinä annat heille heidän ruokansa ajallaan.

Ps 145:15. Kaikkein silmät vartioitsevat sinua, ja sinä annat heille ruan ajallansa.

Room. 11:33 Oi sitä Jumalan rikkauden ja viisauden ja tiedon syvyyttä! Kuinka tutkimattomat ovat hänen tuomionsa ja käsittämättömät hänen tiensä!

Rom 11:33. Oi sitä Jumalan rikkauden, ja viisauden, ja tunnon syvyyttä! kuinka tutkimattomat ovat hänen tuomionsa ja käsittämättömät hänen tiensä!8. Kuinka kallis on sinun armosi, Jumala! Ihmislapset etsivät sinun siipiesi suojaa.

8. Kuinka kallis on sinun hyvyytes, Jumala! että ihmisten lapset sinun siipeis varjon alle uskaltavat.Ps. 17:8 Varjele minua niinkuin silmäterää, kätke minut siipiesi suojaan

Ps 17:8. Varjele minua niin kuin silmäterää*: suojele minua siipeis varjon alla.

Ps. 57:2 Jumala, ole minulle armollinen, ole minulle armollinen; sillä sinuun minun sieluni turvaa. Minä turvaan sinun siipiesi suojaan, kunnes onnettomuudet ovat ohitse.

Ps 57:2. Jumala, ole minulle armollinen, ole minulle armollinen; sillä sinuun minun sieluni uskaltaa, ja sinun siipeis varjon alle minä turvaan* siihen asti, että ahdistukset ohitse käyvät.9. Heidät ravitaan sinun huoneesi lihavuudella, sinä annat heidän juoda suloisuutesi virrasta.

9. He juopuvat sinun huonees runsaasta tavarasta, ja sinä juotat heitä hekumallas niin kuin virralla.Ps. 65:5 Autuas se, jonka sinä valitset ja otat tykösi, esikartanoissasi asumaan! Salli meidän tulla ravituiksi sinun huoneesi hyvyydellä, sinun temppelisi pyhyydellä.
10. Sillä sinun tykönäsi on elämän lähde; sinun valkeudessasi me näemme valkeuden.

10. Sillä sinun tykönäs on elävä lähde*, ja sinun valkeudessas me näemme valkeuden.Jer. 2:13 Sillä minun kansani on tehnyt kaksinkertaisen synnin: minut, elävän veden lähteen, he ovat hyljänneet, ja ovat hakanneet itselleen vesisäiliöitä, särkyviä säiliöitä, jotka eivät vettä pidä.

Jer 2:13. Sillä minun kansani tekee kahtalaisen synnin: minun, joka olen elävän veden lähde, he hylkäävät, ja kaivavat itsellensä kaivoja, kelvottomia kaivoja, joissa ei vesi pysy.

Jer. 17:13 Israelin toivo, sinä Herra! Kaikki, jotka sinut hylkäävät, joutuvat häpeään.Jotka minusta luopuvat, ne kirjoitetaan tomuun. Sillä he ovat hyljänneet elävän veden lähteen, Herran.

Jer 17:3. Mutta minä olen antava sinun korkeutes ryöviöksi, sekä vuorilla että kedoilla, sekä riistas, että kaiken sinun tavaras, niiden syntein tähden, jotka kaikissa sinun maas äärissä on tehty.11. Säilytä armosi niille, jotka sinut tuntevat, ja vanhurskautesi oikeamielisille.

11. Levitä laupiutes niille, jotka sinun tuntevat, ja sinun vanhurskautes toimellisille.

12. Älköön ylpeyden jalka minua tallatko, älköönkä jumalattomain käsi minua karkoittako.

12. Älä salli minua tallattaa ylpeiltä; ja jumalattomain käsi älköön minua kukistako.

13. Katso, pahantekijät kaatuvat, he suistuvat maahan, eivätkä voi nousta.

13. Vaan anna pahointekiät siihen langeta, että he syöstäisiin pois, ja ei seisoalla pysyisi.Ps. 18:39 minä murskaan heidät, niin etteivät voi nousta, he sortuvat minun jalkojeni alle.


Sananl. 24:16 Sillä seitsemästi vanhurskas lankeaa ja nousee jälleen, mutta jumalattomat suistuvat onnettomuuteen.