PSALTTARIT

40. Psalmi.

 

Ennustus Kristuksesta: I. Kuinka hän on vakuutettu Isänsä avusta kärsimisensä alla. II. Puhuu evankeliumin julistamisesta. III. Rukoilee suloista lopetusta piinallensa. IV. Toivottaa häpiätä jumalattomille ja iloa jumalisille.

 

Davidin Psalmi, edelläveisaajalle.
2. I. Minä hartaasti odotin Herraa: ja hän kallisti itsensä minun tyköni, ja hän kuuli minun huutoni.
3. Ja hän veti minun ylös hirmuisesta haudasta ja sontaisesta loasta*, ja asetti minun jalkani kalliolle+, ja hallitsi minun käymiseni.
4. Ja hän antoi minun suuhuni uuden veisun, kiittämään meidän Jumalaamme. Sen pitää monen näkemän*, ja pelkäämän Herraa, ja toivoman häneen.
5. Autuas on se ihminen, joka panee uskalluksensa Herraan, ja ei käänny ylpeiden tykö ja niiden, jotka valheella vaeltavat.
6. II. Herra, minun Jumalani, suuret ovat sinun ihmees ja ajatukses*, jotka sinä meille osoitat: ei ole mitään sinun vertaas+; minä ilmoitan niitä ja sanon, vaikka ne ovat epälukuiset.
7. Uhri ja ruokauhri ei sinulle kelpaa, vaan korvat sinä minulle avasit*: et sinä tahdo polttouhria eli syntiuhria.
8. Silloin minä sanoin: katso, minä tulen: Raamatussa* on minusta kirjoitettu+.
9. Sinun tahtos, minun Jumalani, teen minä mielelläni; ja sinun lakis on minun sydämessäni.
10. Minä saarnaan sinun vanhurskauttas suuressa seurakunnassa*: katso, en minä anna tukita suutani; Herra, sinä sen tiedät.
11. En minä salaa vanhurskauttas sydämessäni: minä puhun sinun totuudestas ja autuudestas: en minä peitä laupiuttas ja vakuuttas suuressa seurakunnassa.
12. III. Mutta sinä, Herra, älä käännä laupiuttas minusta pois: sinun laupiutes ja vakuutes aina minua varjelkoon.
13. Sillä lukemattomat vaivat ovat minun piirittäneet: minun syntini ovat minun ottaneet kiinni, niin etten minä nähdä taida: ne ovat usiammat kuin hiukset päässäni, ja minun sydämeni on minussa vaipunut.
14. Kelvatkoon se sinulle, Herra, ettäs minun vapahdat: riennä, Herra, minua auttamaan!
15. IV. Hävetköön ja kaikki pilkaksi tulkoon, jotka minun sieluani väijyvät hukataksensa sitä: palatkoon takaperin ja häpiään tulkoon, jotka minulle pahaa suovat.
16. Hämmästyköön häpiässänsä, jotka minulle sanovat: niin, niin.
17. Iloitkaan ja riemuitkaan kaikki sinussa, jotka sinua etsivät, ja jotka sinun autuuttas rakastavat, sanokaan aina: Herra olkoon korkiasti ylistetty!
18. Minä olen köyhä ja vaivainen, mutta Herra pitää minusta murheen: sinä olet minun auttajani ja vapahtajani: minun Jumalani, älä viivy.